Djokovič útočí na zápis do histórie

Víťaz v dvojhre. V Poprade triumfoval Argentínčan Zeballos (vpravo).
Víťaz v dvojhre. V Poprade triumfoval Argentínčan Zeballos (vpravo). (Autor: Richard Hudeček)
Richard Hudeček|21. jún 2016 o 00:00

Tenisový Poprad-Tatry Challenger Tour sa vlani po dvanástich rokoch presťahoval z Košíc do Popradu.

V tomto roku sa druhýkrát uskutočnil v Poprade. V blízkej budúcnosti by sa mal presťahovať do atraktívnej lokality Vysokých Tatier.

POPRAD. Organizátorom podujatia sa podarilo prilákať na challengerový turnaj s celkovou dotáciou 42 500 eur + hospitality kvalitných hráčov. Najlepší slovenský tenista Martin Kližan je v rebríčku ATP na 50. mieste, víťaz turnaja Argentínčan Horacio Zeballos je taktiež hráčom najlepšej svetovej stovky.

„Najviac ma teší, že hráči predvádzali svetový tenis, ktorý sa hrá na veľkých turnajoch. V pláne bolo, že sa tu uskutočnia dva ročníky, hoci sa v Poprade cítime veľmi dobre. Vysoké Tatry sú cieľovou stanicou, kde by mal tento turnaj skončiť,“ povedal po skončení turnaja jeho technický riaditeľ Branislav Stankovič.

Djokovič láme rekordy

Manažérom popradského turnaja je tréner svetovej tenisovej jednotky Novaka Djokoviča Marián Vajda. Jeho zverenec je momentálne v životnej forme.

Triumfoval na ostatných štyroch grandslamových turnajoch, keď vlani vyhral vo Wimbledone i US Open a tohto roku na Australian Open a prvýkrát vo svojej kariére aj na parížskom Roland Garros.

„Bola to veľká úľava, neopísateľná radosť. Celému tímu padol zo srdca obrovský kameň. Novak to dokázal za veľmi ťažkých podmienok, keď v Paríži bola veľká zima, mokré kurty, napité, ťažké loptičky. Je to obrovský úspech, jeho forma na turnaji gradovala. Oslavy sme si užili,“ prezradil Marián Vajda.

Doťahuje Federera

Djokovič má na svojom konte dvanásť titulov z veľkej štvorky. Na rekordného Rogera Federera stráca päť triumfov.

Jeho najbližšou métou je pokúsiť sa vyhrať všetky štyri grandslamové turnaje v jednom roku a zapísať sa do histórie medzi nesmrteľných.

„Novak je momentálne uvoľnený, má rodičovské povinnosti. Je však maximalista a urobí všetko preto, aby sa mu to podarilo. V tomto roku je ďalšou obrovskou výzvou aj olympiáda. Ide krok po kroku,“ dodal Marián Vajda.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Djokovič útočí na zápis do histórie