Nechcela hrať doma, zväzovalo ju to. Po cennej výhre bola v šoku

Česká tenistka Tereza Martincová.
Česká tenistka Tereza Martincová. (Autor: TASR)
Sportnet|23. sep 2021 o 21:21 (aktualizované 23. sep 2021 o 22:54)

Zdolala svetovú trinástku.

OSTRAVA. Česká tenistka Tereza Martincová dosiahla jedno z najcennejších víťazstiev v kariére. Na domácom turnaji WTA v Ostrave zdolala v osemfinále Rusku Anastasiu Pavľučenkovovú v dvoch tajbrejkoch 7:6 (5), 7:6 (6). 

V druhom sete síce stratila náskok 5:1, ale napokon zápas zvládla v dvoch setoch. Hráčku, ktorej patrí v rebríčku 13. miesto, dokázala pretlačiť v dlhých výmenách a doplnila krajanku Petru Kvitovú medzi najlepšími ôsmimi hráčkami turnaja. 

"Jedným slovom - šok. Nemyslím to tak, že by som do zápasu išla s tým, že by som si neverila, ale keď sa to stane... Pavľučenkovová je jedna z najlepších hráčok, hrá výborne a ja som ju dokázala zdolať. Bol to výborný zápas, takže som naozaj v šoku," povedala v rozhovore pre isport.cz.

Martincovej sa dlho na domácich turnajoch nedarilo, no v tomto roku to zlomila. V Prahe si zahrala finále a na ďalšie môže pomýšľať aj v Ostrave. 

"Pred turnajom v Prahe som si hovorila, že to skúsim naposledy. Doma som nechcela hrať, pretože som hrala šialene.

Asi som chcela až príliš, čo ma zväzovalo. Naučila som sa však s tým hrať a aj vďaka fanúšikom som tam, kde som," uviedla 26-ročná tenistka. 

V ďalšom kole sa stretne s Grékyňou Mariou Sakkariovou, ktorá si na US Open zahrala v semifinále. "Má výborný servis, nevypustí žiadnu loptičku a je obrovská bojovníčka. Nemám čo stratiť," dodala Martincová. 

Vo štvrťfinále nebude chýbať ani tretia nasadená Švajčiarka Belinda Benčičová, ktorá zdolala Saru Sorribesovú Tormovú 6:2, 6:3. Po zápase si našla čas aj na fanúšikov, ktorým rozdávala podpisy a fotila sa s nimi. 

Turnaj WTA v Ostrave

Osemfinále:

Tereza Martincová (ČR) - Anastasia Pavľučenkovová (Rus.-5) 7:6 (5), 7:6 (6)

Maria Sakkariová (Gr.-4) - Jelena Ostapenková (Lot.) 6:4, 6:2

Jelena Rybakinová (Kazach.-7) - Magda Linetteová (Poľ.) 6:3, 2:6, 6:1

Belinda Benčičová (Švaj.-3) - Sara Sorribesová Tormová (Šp.) 6:2, 6:3

Jil Teichmannová (Švaj.) - Alison Riskeová (USA) 6:3, 1:6, 6:4

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nechcela hrať doma, zväzovalo ju to. Po cennej výhre bola v šoku