Tatran hostí v sobotu Dubnicu

Brankár Jozef Talian (vľavo) v ostatných dvoch vystúpeniach neinkasoval.
Brankár Jozef Talian (vľavo) v ostatných dvoch vystúpeniach neinkasoval. (Autor: Milan Pospiš)
Sportnet|6. sep 2013 o 00:00

Pekne je to zamiešané a natlačené v popredí druholigovej futbalovej tabuľky.

Za vedúcimi Michalovcami ďalší traja strácajú iba tri a potom ešte dva kolektívy štyri body. Hráči Tatrana Prešov, ktorí v nastávajúcom 8. kole privítajú v sobotu o 15.30 Dubnicu nad Váhom.

PREŠOV. Jedno menšie sklamanie zeleno–bieli vo svojom prostredí zažili, nechcú dopustiť, aby sa čosi podobné ako so Šamorínom zopakovalo.

Ostatné dve vystúpenia – pohárové s Bardejovom aj súťažné v Šali - naši zvládli. Tým, že vyhrali na pôde FK Slovan Duslo, sa dostali na iný stupeň sebavedomia.

To je potrebné, len nesmie prekročiť isté medze. Aby sa im prehnané nádeje nevrátili v podobe nepríjemných faciek vtedy, keď to budú najmenej čakať.

Zdá sa však, že kolektív je ďaleko od toho, aby preceňoval dosiahnuté výsledky. Koniec koncov dôvod na zdvihnutý nos ani nie je.

„Teší každý bodový zápis, ale súťaž je dlhá a treba myslieť na ďalšie vystúpenia,“ poznamenal brankár Jozef Talian, ktorý v spomínaných dvoch vystúpeniach neinkasoval ani gól, pokiaľ nerátame penaltový pohárový rozstrel.

„Je dobré, pokiaľ mužstvo nedostane gól a brankár si udrží čisté konto. Je to podobný pocit, ako keď útočník skóruje.“

Po prehrách v Senci i Michalovciach sa Prešovčania nádejali, že v Šali konečne vyhrajú. Lenže vedeli aj to, že hoci súper nie je papierovo silný, predsa sa práve na Tatran bude chcieť vytiahnuť.

„Tak je to u každého rivala, to sme si už uvedomili. Veľa práce som nemal, no raz mi pomohlo brvno a raz som zase vyhlavičkoval strelu z päťky. Taký zákrok som ešte vo svojej kariére nemal. Ruky som už nestačil celkom zdvihnúť, no nastavil som čelo a lopta ma trafila.“

Aby im zuby klapli naprázdno

Napriek proklamovanej výraznej aktivite smerom dopredu bez ohľadu na miesto zápolenia predsa len Prešovčania sa tešia viac na domáce vystúpenia.

Ani čiastkový neúspech ako v prípade nešťastnej remízy so Šamorínčanmi nesmie nalomiť psychiku.

„Ideme od zápasu k zápasu a v dlhej súťaži sa všeličo prihodí. Treba sa však vyvarovať zaváhaní, aby sme si udržali kredit,“ podotkol gólman, ktorý si chce zachovať takú fazónu, ktorá nedá konkurentom na tomto poste šancu.

„Každý chce cez víkend vybehnúť na ihrisko, ja nie som výnimkou,“ pousmial sa.

Nadhodili sme tému diváckej návštevnosti, ktorá nie je bohvieaká v porovnaní napríklad s Michalovcami. Jozef ale odmietol názor, že by fanúšikovia zanevreli na futbal a II. liga nie je pre nich zaujímavá.

„Určite vypadnutie z Corgoň ligy atmosfére nepomohlo. Verím, že divák si nájde cestu na štadión a dúfam, že postupne príde viac ľudí. Podporu publika si vážime a potrebujeme ju,“ pripomenul navrátilec, ktorý sa zohráva so spoluhráčmi, no vyjadril vieru, že to bude klapať v organizácii hry ešte lepšie.

Teraz cestu Tatranu skríži ďalší bývalý corgoňligista z Považia. Tím MFK nie je na tom nejako slávne, dokonca vedno s nováčikom zo Žiaru nad Hronom Dolnej Ždane dostal najviac gólov (15).

„To nás veľmi nezaujíma, lebo každý sa môže u každého chytiť a neboli by sme radi, aby to vyšlo práve hosťom u nás. Hoci na Tatran si všetci brúsia zuby, musíme docieliť, aby im klapli naprázdno,“ pripomenul Jozef Talian.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tatran hostí v sobotu Dubnicu