Talentovaný Slovák prežil v Chelsea najlepšiu sezónu

Milan Lalkovič.
Milan Lalkovič. (Autor: www.football4fun.eu)
Pavol Spál|31. máj 2011 o 14:32

V londýnskej Chelsea patrí osemnásťročný Milan Lalkovič k najväčším talentom. V piatok pomôže slovenskej dvadsaťjednotke v kvalifikačnom zápase o postup na ME proti Lotyšsku.

V londýnskej Chelsea patrí osemnásťročný Milan Lalkovič k najväčším talentom. V piatok pomôže slovenskej dvadsaťjednotke v prvom kvalifikačnom zápase o postup na ME - proti Lotyšsku.

BRATISLAVA. Patrí k najväčším talentom londýnskej Chelsea - jedného z najlepších svetových tímov. Iba osemnásťročný Milan Lalkovič sa stal šampiónom Anglicka – aj keď iba rezervných tímov. V béčku Chelsea patril k najmladším, ale i k najlepším. V sezóne strelil dvanásť gólov.

„Prežil som v Chelsea zatiaľ svoju najlepšiu sezónu. Dal som veľa gólov, odohral najviac zápasov za béčko mužov, aj keď som bol ešte dorastencom. Posledné dva roky, čo hrám za rezervu a poháre za mládežnícky tím, mi vyšli nad očakávania.

Vlaňajšie víťazstvo v FA Youth Cupe, ako aj tohtoročné víťazstvá s rezervou, mi priniesli tri medaily,“ vraví košický rodák, ktorý pravidelne trénoval i s prvým tímom Chelsea. A figuroval i na súpiske Ligy šampiónov.

I Čech ho chválil

„Uvidíme, kto nahradí trénera Ancelottiho. Budem sa snažiť preraziť i v prvom tíme. Už teraz som bol blízko. Makám na sto percent a myslím, že sa to vypláca,“ vraví Slovák, ktorý prišiel do Chelsea ako štrnásťročný.

Košičan má slušnú techniku. Je rýchly. Môže hrať na pravom krídle i na hrote stredného útočníka.

V prvom tíme Chlelsea je obrovská konkurencia. Lalkovič zatiaľ nad hosťovaní v inom tíme neuvažuje.

„Stoch, či Weiss odišli až v devätnástich. Ja mám stále iba osemnásť rokov. V tomto smere mám stále čas.“

Lalkoviča pred časom v rozhovore pre SME chválil i jeden z najlepších brankárov sveta Petr Čech.

„Milan poctivo trénuje a určite má šancu, keď bude naďalej tvrdo makať. Nie je to jednoduché, ale je to kvalitný hráč," vyjadril sa český gólman, ktorý sa v Londýne často stretáva s Miňom aj mimo ihriska.

V čom sú podľa Čecha Lalkovičove prednosti? „Je malý, rýchly a čiperný, ťažko sa bráni. Rovnako ako Miro Stoch," dodal Čech.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Talentovaný Slovák prežil v Chelsea najlepšiu sezónu