Takú hernú prípravu ešte Košičania nemali

Generálny manažér HC Juraj Bakoš (vľavo) je s predpredajom permanentiek veľmi spokojný.
Generálny manažér HC Juraj Bakoš (vľavo) je s predpredajom permanentiek veľmi spokojný. (Autor: sita)
Sportnet|20. júl 2010 o 00:00

Na budúci týždeň v pondelok sa hokejistom HC Košice začne príprava na ľade. Obhajca extraligového primátu bude mať zaujímavú skladbu prípravných stretnutí. Z 11 zápasov by mal až osem odohrať so zahraničnými súpermi.

Také čosi tu doposiaľ nebolo.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice si ešte užívajú posledné dni voľna. Od budúceho týždňa začnú po dovolenkách opäť zarezávať. V programe oceliarov došlo k zmenám. Pôvodný sa zmenil, celkom určite skvalitnil. Veď Košičanov v príprave preveria tímy z KHL, z českej extraligy či švajčiarskej ligy. Tréneri tak budú môcť testovať hráčov proti kvalitným súperom.

Nechceli hrať s extraligistami

"Určité predstavy o príprave sme mali už po sezóne. Naším cieľom bolo hrať čo najmenej stretnutí s tímami, s ktorými sa stretávame počas sezóny v extralige. Mali sme rozohraných viac zahraničných alternatív, nakoniec sa nám podarilo dotiahnuť aj výjazd do Švajčiarska, a to aj vďaka kontaktom trénera Čadu v Ambri-Piotta. Stretneme sa tak s týmto tímom a v Engelbergu odohráme dva zápasy s tímom z KHL Jaroslavľ, ten tam bude v tom čase na sústredení. Tak ako nám postupne vychádzali duely so zahraničnými súpermi, rušili sme predbežné dohody s extraligistami, lebo tie sme mali v talóne, len ak nevyjdú súperi spoza hraníc," vysvetlil stratégiu HC generálny manažér hokejového klubu Juraj Bakoš. Zmena prišla aj v prípade extraligovej generálky. Pôvodne mala byť 3. septembra v Poprade. Tento súboj sa však neuskutoční, 31. augusta sa oceliari predstavia v Bardejove v súboji so svojou prvoligovou farmou.

Trojica do farmy

Tréneri avizovali počas prípravy na suchu zoštíhlenie kádra s tým, že na ľad nepôjdu so všetkými hráčmi, ktorí boli v tréningovom procese. "S farmou v Bardejove začnú trénovať útočníci Marcel Baláž, Marek Mertel a Ondrej Gmitter. Na sústredenie reprezentantov do 20 rokov do Púchova odchádzajú tento týždeň Martin Marinčin, Oliver Jokeľ, Dominik Šimčák, Tomáš Jurčo, pričom Marinčin pôjde hrať do Kanady. V príprave budú traja brankári Július Hudáček, Tomáš Halász a trojkou bude Dominik Riečický, ktorý chytal na svetovom šampionáte do 18 rokov. Budeme tak mať najmladšiu brankársku trojicu v extralige," hovorí Bakoš.

V príprave tak od budúceho týždňa budú obrancovia: Radek Deyl, Michal Grman, Ján Homer, Peter Huba, Michal Pichnarčík, Michal Šeda, Peter Slimák, Marcel Šterbák, Ján Tabaček. Tréneri budú útoky skladať z týchto 14 hráčov: Dušan Andrašovský, Peter Bartoš, David Buc, Matúš Chovan, Martin Frolík, Stanislav Gron, Marcel Haščák, Tomáš Hričina, Richard Jenčík, Martin Kriška, Michel Miklík, Dušan Pašek, Róbert Tomík, Marek Vorel. "Máme dosť široký káder, v najbližšom období preto neplánujeme riešiť žiadne hráčske príchody," uviedol generálny manažér.

Už 2 880 permanentkárov

Do konca júna si mohla doterajší majitelia permanentiek dobiť permanentku na základnú časť extraligy v sezóne 2010/2011. Od 2. augusta bude predpredaj permanentiek na novú sezónu pokračovať v pokladnici Steel Arény opäť. "Zatiaľ máme predaných 2 880 permanentiek. Majitelia permanentiek si teda zväčša kredit dobili, o takomto čase, v polovici leta sme na tom podobne ako vlani, takže s touto situáciou sme určite spokojní," netají Bakoš a dodáva: "Od augusta bude predaj spustený znovu. S tým, že rezervácie na miesta nedobitých permanentiek padli, takže noví záujemcovia si budú môcť vybrať aj tieto miesta."

Plán prípravných zápasov HC

3. AUGUSTA: KOŠICE - B. BYSTRICA (na Lokomotíve)
6. AUGUSTA: KOŠICE - POPRAD (na Lokomotíve)
11. AUGUSTA: AMBRI-PIOTTA - KOŠICE
12. AUGUSTA: JAROSLAVĽ - KOŠICE
13. AUGUSTA: JAROSLAVĽ - KOŠICE
19. AUGUSTA: GRAZ - KOŠICE
20. AUGUSTA: VIEDEŇ - KOŠICE
24.-26. AUGUSTA: CASSOVIA HOCKEY CUP (A-SKUPINA: KOŠICE, TŘINEC, CSKA MOSKVA, B-SKUPINA: POPRAD, VÍTKOVICE, HRADCA KRÁLOVÉ?)
31. AUGUSTA: BARDEJOV - KOŠICE

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Takú hernú prípravu ešte Košičania nemali