Tabaková s titulom v Asuncióne, chce takto pokračovať

SITA|6. nov 2011 o 12:12

Slovenská tenistka Romana Tabaková získala titul vo dvojhre na turnaji ITF v paraguajskom Asuncióne

ASUNCIÓN. .

V sobotňajšom finále si dvojka tohto podujatia poradila s najvyššie nasadenou Maríou Irigoyenovou z Argentíny tesne 5:7, 7:6 (7), 7:5.

Odvrátila štyri mečbaly Juhoameričanky, dva v tajbrejku druhého setu a ďalšie pri skóre 4:5 a 15:40 pri vlastnom podaní v rozhodujúcej časti. Sama využila druhú šancu ukončiť tento dramatický zápas.

"Pre dážď sme začali až večer. Priebeh bol dobrý, stále dlhé výmeny. Naposledy som s ňou prehrala, ale teraz som to nepustila hlavou. Na mečbaly som sa uvoľnila a trochu som si zaspievala, pomohlo to. Mečbal som premenila smečom," uviedla Romana Tabaková pre agentúru SITA a dodala: "Mám tu v Južnej Amerike dobrý začiatok, chcem takto pokračovať ďalej a dostávať sa na vyššie turnaje. Motivačne ma drží Martinko Kližan, lebo je to ´king´. Ďakujem trénerovi a môjmu tímu i rodičom za podporu."

Pre 20-ročnú zverenkyňa Martina Zathureckého v rámci programu NTC ide o štvrtý seniorský titul na úrovni Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Premiérový si pripísala v auguste 2008 v poľskej Ilawe, dosiaľ posledný v máji vo švédskom Bastade. Vtedajšie finále proti Poľke Olge Brózdowej trvalo 4:04 h.

Semifinalistka wimbledonskej súťaže dievčat spred troch rokov Tabaková figuruje na 428. priečke vo svetovom rebríčku, najvyššie bola na 426. mieste. V ostatných sezónach ju výrazne pribrzdili problémy s kolenom. Najbližšie by sa mala predstaviť budúci týždeň znova v Asuncióne, kde je šestkou medzi prihlásenými.

Dvojhra - finále:

Romana Tabaková (SR-2) - María Irigoyenová (Arg.-1) 5:7, 7:6 (7), 7:5

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tabaková s titulom v Asuncióne, chce takto pokračovať