V Liptovskom Hrádku vzniklo prvé Športové komunitné centrum, projekt financoval SZĽH

Nové logo slovenského hokeja.
Nové logo slovenského hokeja. (Autor: TASR)
SITA|12. sep 2019 o 16:16

Centrum poskytne deťom ľadovú plochu s rozmermi 20x40 metrov.

BRATISLAVA. Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) vo štvrtok slávnostne otvoril prvé Športové komunitné centrum na Slovensku v areáli Základnej školy Hradná v Liptovskom Hrádku.

Pilotný projekt financoval zväz z vlastných komerčných príjmov a bankového úveru. Centrum poskytne deťom ľadovú plochu s rozmermi 20x40 metrov a v budúcnosti k nemu pribudnú aj ďalšie športoviská.

"Som veľmi rád, že sa podarilo realizovať tento projekt. Chceli sme pripraviť miesto, ktoré znova privedie deti k športovaniu a verím, že prvé Športové komunitné centrum takým miestom bude,“ uviedol bývalý prezident SZĽH Martin Kohút.

V súčasnosti člen Výkonného výboru SZĽH ešte vo februári 2017 predostrel víziu budovania malých hokejových štadiónov na Slovensku, ktorá sa postupne začína realizovať.

Cez rôznorodé možnosti pohybových aktivít v našom meste dávame deťom zdravie a to je najdôležitejšie. Nové Športové komunitné centrum dopĺňa túto ponuku.


Branislav Tréger, primátor mesta Liptovský Hrádok

"Pridanou hodnotou je to, že deti majú všetky aktivity v rámci vyučovania alebo popoludňajšieho krúžkového programu. Rodičia už tak nemusia byť otrokmi záujmovej činnosti detí,“ pokračoval Kohút.

Investorom projektu je dcérska spoločnosť zväzu SZĽH Infra a na prevádzke centra sa bude spolupodieľať mesto Liptovský Hrádok. Vďaka tomu budú mať deti v meste zabezpečených minimálne desať hodín výučby korčuľovania, ktorú budú pokrývať zväzoví inštruktori.

"Cez rôznorodé možnosti pohybových aktivít v našom meste dávame deťom zdravie a to je najdôležitejšie. Nové Športové komunitné centrum dopĺňa túto ponuku,“ povedal primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger.

Športové komunitné centrum bude poskytovať ľadovú plochu v období od začiatku septembra do konca apríla. Vo zvyšku roka bude hala využívaná na in-line hokej, hokejbal alebo ďalšie športy. V priestoroch centra bude taktiež telocvičňa, štyri šatne, kompletné sociálne zázemie, miestnosti s chladením pre rolbu alebo menšia kaviareň.

Informácie pochádzajú z oficiálneho webu SZĽH.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»V Liptovskom Hrádku vzniklo prvé Športové komunitné centrum, projekt financoval SZĽH