Svit sa natrápil s posledným

Podkošová bitka. Polakovič zvádzal s Dorazilom pekné súboje.
Podkošová bitka. Polakovič zvádzal s Dorazilom pekné súboje. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|21. nov 2011 o 00:00

Nečakane veľa problémov mali basketbalisti Iskry Svit so svojím súperom z Banskej Bystrice. Posledný celok tabuľky pod Tatrami hrýzol od začiatku až do konca a napokon prehral iba o šesť bodov (77:71).



SVIT. Zverenci trénera Milana Černického síce viedli počas celého zápasu, no húževnatí Bystričania sa neustále držali na dostrel. Rozhodlo sa tak až v dramatickej koncovke, ktorú lepšie zvládli favorizovaní Sviťania. Odpor hostí definitívne zlomila až trojka Míčku 20 sekúnd pred koncom súboja.

„Dá sa povedať, že sme získali povinné víťazstvo, no to sa rodilo veľmi ťažko. Nedá sa povedať, že by sme súpera podcenili, no naša hra bola dosť kŕčovitá. Miestami sme sa chytili, no vzápätí sme znovu poľavili. Nie sme spokojní s výkonom, ale iba s víťazstvom,“ povedal po stretnutí domáci pivot Vincent Polakovič, ktorý zaznamenal 20 bodov.

Zbytočné nervy v závere

Záver Podtatranci zvládli, aj keď sebe i svojim priaznivcom pripravili trochu zbytočné nervy. „Boli tam dosť veľké nervy a nechýbalo veľa, aby súper v závere dokonca vyrovnal. Našťastie sme to ukočírovali do víťazného konca,“ poznamenal V. Polakovič.

V obrane zahrali „medvede“ celkom solídne, horšie to už bolo v útoku, kde im akoby chýbala ľahkosť. „Neviem, čím to dnes bolo. Nehrali sme tak rýchlo a dobre ako v ostatných domácich zápasoch. Duel nám nevyšiel celkom podľa našich predstáv, sme však radi, že sme vyhrali,“ naznačil V. Polakovič.

V stredu Žilina

Už v stredu čaká Svit ďalší domáci zápas so Žilinou. „Určite musíme hrať lepšie ako v tomto zápase. Je potrebné vrátiť sa k našej tímovej hre, rýchlemu basketbalu s dobrou prihrávkou. Žilina mala trochu horší vstup do súťaže, ale už sa pomaly rozbieha. Je to silný tím na každom poste. Musíme hrať koncentrovane od prvej minúty. Keď budeme hrať svoju hru, nič iné ako víťazstvo si nepripúšťame,“ uzavrel V. Polakovič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Svit sa natrápil s posledným