Svidnícki futbalisti sa obzerajú po nových tvárach

Ľubomír Horochonič. Po operácii je už v tréningovom zaťažení.
Ľubomír Horochonič. Po operácii je už v tréningovom zaťažení. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|1. feb 2013 o 00:00

Prípravu na jarnú odvetu odštartovali 14. januára i hráči FK Drustav Svidník, ktorí majú po jesennej fáze značné resty.

Zo zimného spánku sa už prebudili aj štvrtoligoví futbaloví účastníci. Prípravu na jarnú odvetu odštartovali 14. januára i hráči FK Drustav Svidník, ktorí majú po jesennej fáze zápolení značné resty v umiestnení i hernom prejave.

SVIDNÍK. Resty by chceli odstrániť v nastávajúcich vystúpeniach. Hlavne biednu streleckú efektivitu na cudzích ihriskách, aby sa aktuálna štrnásta priečka zmenila na konečné lepšie postavenie.

Pri bilancovaní prvej časti ročníka sa v klube hovorilo i o tom, že je nutné, aby tím, ktorý má dosť skúsených hráčov, predviedol podstatne kvalitnejší futbal.

Skúšajú adeptov

Len tak možno uvažovať o posune minimálne do stredu pelotónu. Tréner Pavel Piršč by bol rád, keby jeho zverenci nadviazali na vydarenejšie zápasy a udržali si primeranú fazónu počas celej odvety.

„Zatiaľ sa veľký pohyb v kádri neudial. Momentálne je na skusoch v Bardejove akurát Bučko a uvidíme, či bude o jeho služby záujem, alebo sa vráti,“ uviedol kormidelník s tým, že je snaha obmeniť súpisku.

Aktuálne predstavitelia klubu hľadajú vhodných adeptov na niektoré posty a prebiehajú rokovania s inými celkami.

„Ide zväčša o adeptov z okolia a z nižších súťaží. Na hráčske rošády je ešte relatívne dosť času, takže sa snažíme nájsť vhodných kandidátov pre náš dres.“

Nateraz je predčasné konkretizovať, kto je možno posilou, všetko bude záležať jednak na tom, ako sa nové tváre predstavia v prípravných zápasoch a tiež na výsledku rokovaní s ich materskými klubmi.

„Každý chce nejaké peniaze za hráčov, ale tých nie je nadostač, preto treba hľadať vhodné riešenie pre obe strany,“ uviedol kormidelník tímu spod Dukly. Naznačil, že testuje Horbaja zo Zborova či Flešára, ktorý hral naposledy v Hanušovciach.

Zvýšiť konkurenciu v útoku

Dovedna Svidníčania by mali odohrať do začiatku súťaže desať stretnutí, ak im to, pravda, umožnia poveternostné podmienky.

Na tréningoch sa stretáva približne 16 hráčov, niektorí sú zranení (na slabiny sa dlhší čas sťažuje napríklad Puchír) či chorí.

Medzi seniormi sa objavili tiež nádejní chlapci z vlastného dorastu – brankár Sejkanič, Petrík či Pavelčák. V lanskej etape ročníka výrazne chýbal ostrieľaný Horochonič, líder kolektívu, ktorý sa podrobil operácii a dlhší čas maródoval.

„Už trénuje, odohral i prípravné zápasy a vyzerá byť zdravotne v poriadku. Jeho prítomnosť na ihrisku pre mužstvo znamená veľmi veľa. Presvedčili sme sa, že je veľmi užitočné disponovať takýmto matadorom, ktorý vie stmeliť ostatných, podporiť ich najmä vtedy, keď sa nedarí,“ naznačil kormidelník.

Prezradil, že je nutné zvýšiť konkurenciu predovšetkým v ofenzíve a kvalitný útočník by sa zišiel ako soľ. Pravda, nielen Svidníčanom, lebo na absenciu súcich zakončovateľov sa sťažujú aj inde.

„Neraz sa ukázalo, že zápasy sme nezvládli vinou slabšej streľby a nepremieňania šancí. Hlavne za nerozhodného alebo nepriaznivého stavu sa nám to niekoľkokrát vypomstilo,“ pripomenul achillovu pätu tréner Pavel Piršč.















Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Svidnícki futbalisti sa obzerajú po nových tvárach