Švento chce ukázať Weissovi, že je dosť dobrý

Dušan Švento
Dušan Švento (Autor: SITA/AP)
Pavol Spál|29. sep 2011 o 08:00

V druhom zápase Európskej ligy čaká Slovan Red Bull Salzburg. Šesťnásobný majster Rakúska má zhruba osemkrát vyšší rozpočet ako slovenský majster. Slovan plánuje hrať odvážne a verí, že uchmatne body.

V druhom zápase Európskej ligy čaká Slovan Red Bull Salzburg. Šesťnásobný majster Rakúska má zhruba osemkrát vyšší rozpočet ako slovenský majster. Slovan plánuje hrať odvážne a verí, že uchmatne body.

BRATISLAVA. Tvoria multikultúrny tím zložený z dvanástich krajín, kde dominujú piati Brazílčania. Sú najbohatší v Rakúsku a majú zhruba osemkrát vyšší rozpočet ako Slovan.

V porovnaní s ostatnými súpermi slovenského majstra v Európskej lige (Bilbao, Paríž Saint Germain) by však mal byť Red Bull Salzburg najprijateľnejší a papierovo najslabší.

„Myslím, že s nimi môžeme niečo uhrať. Musíme hrať pozorne, ale odvážne - s aktívnym pressingom. Nemôžeme iba brániť," tvrdil tréner Slovana Vladimír Weiss. Slovanisti si trúfajú uchmatnúť favoritovi prvé body.

Plánujú aspoň bod

„Salzburg má mnoho medzinárodných skúseností, ani v Paríži napriek prehre (1:3) nehral zle. Do zápasu ideme s pokorou, ale i s odhodlaním bojovať o dobrý výsledok - čo je pre nás aspoň bod. Salzburčanom sa musíme vyrovnať v dôraze a pridať k nemu našu futbalovosť, ktorú, myslím si, máme veľkú," načrtol plány pre stránku Slovana ofenzívny stredopoliar Erik Grendel.

„Na taktiku je tam tréner. Slovanisti tvrdia, že idú hrať otvorene a útočne, tak to je asi cesta. Slovan má svoju kvalitu, ale to aj Salzburg - tak nech si to rozdajú," vravel tréner Senice Stanislav Griga, ktorého tím preveril v auguste Salzburg v 3. prekole Európskej ligy. Red Bull triumfoval v oboch zápasoch (1:0 doma a 3:0 v Senici).

„Slovan je kvalitnejší ako Senica. Má viac skúseností i v pohárových zápasoch. My sme sa vtedy rozhodli v Salzburgu viac zatvoriť obranu," povedal Griga.

Salzburg vedie po deviatich kolách rakúsku ligu, prehral iba raz - v poslednom kole proti Admire Viedeň 1:2. „Rakúšania majú vyvážený a dobre zložený tím. Každý post majú zdupľovaný kvalitným hráčom,“ dodal kouč Senice, ktorého najviac upútal Brazílčan Alan, ktorý dal Senici doma v odvete dva góly.

„Počul som, že je zranený. A to je pre Slovan dobré. Veľký rešpekt vzbudzuje i driblér Leonardo či stredopoliar Jantscher. Nebezpečný je i Švento – bez ohľadu na to, či hrá v zálohe, alebo v obrane."

„Ak Slovan podá taký výkon ako v Ríme, šancu má. Záleží od hernej pohody v daný moment," uzavrel Griga.
Trénera Salzburgu Holanďana Ricarda Moniza trápi maródka, chýbať budú Alan Carvalha (najlepší strelec), Douglas da Silva, Christoph Leitgeb i David Mendes da Silva.

Švento je motivovaný

„Musíme pozmeniť naše taktické plány aj s ohľadom na viaceré zranenia. Môj káder je však dostatočne kvalitný a široký na to, aby sme to zvládli. Verím, že ak podáme zodpovedný a stopercentný výkon, zvíťazíme," uviedol Moniz pre klubovú webovú stránku Salzburgu.

Špeciálnu motiváciu má Slovák Švento, ktorý stratil dôveru reprezentačného trénera. Teraz zaútočí na klub, ktorý vedie práve Weiss.

„Je to pre mňa výnimočný zápas. V Slovane mám priateľov, ale teraz pôjde kamarátstvo bokom. Chcem ukázať trénerovi Weissovi i Slovanu, že som dosť dobrý pre reprezentáciu. Slovan je iste o triedu lepší ako Senica -tieto mužstvá sa nedajú porovnávať."

Zápas sa začína o 21.05 h v Salzburgu, rozhoduje Rumun Alexandru.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Švento chce ukázať Weissovi, že je dosť dobrý