Švajčiarsky futbalista urážal na Twitteri, poslali ho domov

Ondrej Gajdoš, SITA|30. júl 2012 o 19:45

Vedenie švajčiarskej výpravy konalo v prípade Michela Morganellu rýchlo a nekompromisne.

BRATISLAVA. Švajčiarskeho obrancu Michela Morganellu doteraz vo futbalovom svete málokto poznal, ale v pondelok jeho meno obletelo zemeguľu.

Po prehre reprezentačného tímu na olympijskom turnaji s Kórejskou republikou 1:2 na sociálnej sieti Twitter s rasistickým podtónom zaútočil na hráčov súpera: „Pobijem všetkých Kórejčanov, bandu retardovaných.“

Príspevok z jeho účtu sa dostal na verejnosť a vedenie švajčiarskej výpravy konalo rýchlo, nekompromisne. Aj keď neskôr 23-ročný futbalista svoj čin oľutoval a ospravedlnil sa. Šéf misie Gian Gilli: „Morganella hrubo urazil obyvateľov a futbalový tím Južnej Kórey. Odsudzujeme jeho konanie.“ Ešte v pondelok poslali futbalistu domov.

Morganella sa tak stal na olympiáde v Londýne druhým športovcom, ktorého pre rasistické urážky na Twitteri vylúčili z hier. Výpravu Grécka musela opustiť trojskokanka Voulu Papchristouová, keď sa vysmievala africkým imigrantom.

Po návrate domov sa Morganellu zastal jeho otec Joseph. „Ak to môj syn napísal, tak po zápase bol s nervami na konci,“ cituje ho webová stránka denníka Blick.

„Ale jedna prehra by ho nemala tak vytočiť. Na ihrisku býva agresívny, no v pozitívnom zmysle slova. Mimo ihriska je pokojný, veľmi pokojný. Nie je žiadny rasista.“

Morganellsa sa o pár dní vráti do svojho talianskeho klubu US Palermo v Serii A. Aféra z olympiády ho bude ešte dlho prenasledovať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijsk黊vajčiarsky futbalista urážal na Twitteri, poslali ho domov