Švajčiari kritizujú tréningový štadión, pred EURO podali oficiálnu sťažnosť

Švajčiarski futbalisti počas tréningu na EURO 2024.
Švajčiarski futbalisti počas tréningu na EURO 2024. (Autor: TASR/Keystone via AP)
SITA|12. jún 2024 o 14:20

Prípadný presun na iný štadión by však bol príliš časovo náročný.

STUTTGART. Predstavitelia Švajčiarskeho futbalového zväzu podali oficiálnu sťažnosť zástupcom Európskej futbalovej únie (UEFA) týkajúcu sa kvality povrchu ihriska v tréningovom kempe výberu "krajiny helvétskeho kríža" počas EURO 2024 v Nemecku.

Švajčiari si z ponúkaných možností vybrali štadión štvrtoligového klubu Stuttgarter Kickers.

Švajčiarska futbalová reprezentácia na štadióne Waldau absolvovala prvý tréning v pondelok a tréner Murat Yakin bol po inšpekcii trávnika zjavne nespokojný so stavom hracej plochy.

Helvéti sú na EURO 2024 súčasťou základnej skupiny A a prvý zápas absolvujú už v sobotu 15. júna v Kolíne nad Rýnom proti Maďarom.

O štyri dni neskôr si v rovnakom dejisku zmerajú sily aj so Škótmi, v nedeľu 23. júna vyzvú vo Frankfurte nad Mohanom domácich Nemcov.

Švajčiarsky futbalový zväz na UEFA zaslal podnet, že povrch podľa názoru ich realizačného tímu nezodpovedá štandardu.

V liste tiež stálo, že národný výber bude naďalej využívať spomenuté ihrisko na okraji Stuttgartu, keďže prípadný presun na štadión bundesligového klubu VfB Stuttgart by bol príliš časovo náročný.

V Nemecku budú Švajčiari obhajovať štvrťfinále z predchádzajúceho kontinentálneho šampionátu, v lete 2021 v boji o postup do semifinále nestačili na Španielov a po remíze 1:1 im podľahli v penaltovom rozstrele 1:3.

Konečná 7. priečka je ich maximom na tomto fóre.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Švajčiari kritizujú tréningový štadión, pred EURO podali oficiálnu sťažnosť