Super sezóna, odmena za drinu

Veronika Zuzulová na trati v Lenzerheide. Na druhej fotografii je v spoločnosti celkovej víťazky SP Hospovej.
Veronika Zuzulová na trati v Lenzerheide. Na druhej fotografii je v spoločnosti celkovej víťazky SP Hospovej. (Autor: SITA/AP, TASR/AP)
Sportnet|19. mar 2007 o 00:00

Slovenská lyžiarka má za sebou najlepšiu sezónu vo Svetovom pohári. „Nečakala som, že to dopadne až takto dobre.“

Slovenská lyžiarka má za sebou najlepšiu sezónu vo Svetovom pohári. „Nečakala som, že to dopadne až takto dobre.“


LENZERHEIDE. Z Veroniky Zuzulovej môže celosezónne napätie konečne opadnúť. Má za sebou najlepšiu sezónu vo svojej kariére. Vo finále Svetového pohára vo švajčiarskom Lenzerheide skončila v sobotu v slalome na treťom mieste, na ktoré zaútočila zo štvrtej pozície po prvom kole. Bolo to už po tretíkrát v sezóne, čo Veronika skončila v slalome na bronzovej pozícii.

V celkovom hodnotení slalomu sa posunula zo šiesteho na piate miesto. Vyrovnala najlepšie umiestnenie slovenskej zjazdárky vo Svetovom pohári v histórii. V ročníku 1979/1980 skončila v celkovom hodnotení zjazdu na piatom mieste Jana Šoltýsová, ktorá si vtedy pripísala dve umiestnenia v prvej trojke a dovedna päť v najlepšej desiatke SP.

„Vnímam to ako odmenu za prácu celého môjho tímu a za moju drinu počas všetkých tých rokov. Nečakala som, že to dopadne až takto dobre. Vôbec celá sezóna, aj body v obrovskom slalome, proste vo všetkom. Preteky v Lenzerheide mi jednoducho vyšli a všetky tri tretie miesta v sezóne si cením viac, ako prvé pódiové umiestnenie pred tromi rokmi v Nemecku,“ povedala spokojná Zuzulová, ktorej v celkovom hodnotení Svetového pohára patrí 19. miesto. Zima sa pre ňu už takmer skončila. No ešte chce splniť sľub a od pondelka štartovať na majstrovstvách republiky. „Vo všetkých troch súťažiach sa pokúsim vyhrať, ale keby sa nedarilo, po takejto úspešnej sezóne by sa mi svet nezrútil.“

V Lenzerheide Veronike gratulovalo k úspechu množstvo ľudí, niektorí cez smsky. Akurát mame narýchlo stačila vsunúť do rúk aj kyticu zo stupňov víťaziek. Na verný fanklub už nemala priveľa času. „Ani som sa k svojim priaznivcom poriadne nedostala, lebo som musela utekať na dopingovú kontrolu.“

V elitnej skupine slalomárok

Tohtoročná Zuzulovej výsledková vizitka je veľmi príjemná – dvanásť bodovaných umiestnení, z toho sedemkrát v najlepšej desiatke. Dovedna získala 383 bodov, 344 za slalom.

„Teraz mám dobrý pocit, lebo som dobre ukončila sezónu. Na jej začiatku som nedúfala, že môžem získať 400 bodov, ale spolu s MS sa to podarilo. Môžem preto povedať, že svoj cieľ, ktorý som si dala na záver sezóny, som splnila. Spokojná som aj s celkovým umiestnením vo Svetovom pohári, a aj s tým, že moje aktuálne FIS-body ma už zaradili do najlepšej skupiny slalomárok SP. Dúfam, že odtiaľ tak skoro nevypadnem,“ zhodnotila Veronika Zuzulová, ktorá sa v tejto sezóne stala aj najlepšou slalomárkou Európskeho pohára.

Najlepším bodovým ziskom v kariére vo Svetovom pohári si polepšila štartové pozície aj v obrovskom slalome.

Ten začala častejšie jazdiť až v tejto sezóne a doplácala práve na nízke štartové čísla, vďaka ktorým štartovala už na poriadne rozbitej trati.

Bodované umiestnenia 2006/2007

3. miesto – Lenzerheide (Švajč.) - slalom

3. miesto – Sierra Nevada (Šp.) - slalom

3. miesto – Kranjska Gora (Slovin.) - slalom

5. miesto – Val d'Isere (Fr.) - slalom

6. miesto – Zwiesel (Nem.) - slalom

7. miesto – Semmering (Rak.) - slalom

9. miesto – Záhreb-Sljeme (Chorv.) - slalom

17. miesto – Aspen (USA) - slalom

18. miesto – Kranjska Gora (Slovin.) - obr. slalom

23. miesto – Semmering (Rak.) - obrovský slalom

24. miesto – Sierra Nevada (Šp.) - obrovský slalom

24. miesto – Reiteralm (Rak.) - superkombinácia

Veronika Zuzulová na trati v Lenzerheide (vľavo). Na druhej fotografii je v spoločnosti celkovej víťazky SP Hospovej.

FOTO – SITA/AP, TASR/AP

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Super sezóna, odmena za drinu