Sukochev: Na semifinále s VKP sa teším

Kapitán chemesákov Greg Sukochev.
Kapitán chemesákov Greg Sukochev. (Autor: Ján Meňoščík)
Sportnet|20. mar 2012 o 00:00

Kapitán chemesákov nepovažuje štvrťfinále s Prešovom za ľahkú sériu, lebo bola preťatá finalovým Final four Stredoeurópskej ligy.



HUMENNÉ. V troch zápasoch - doma dvakrát 3:0 a vonku 3:1. Takto cez výsledky vyzerá východniarske štvrťfinále Chemes Humenné - VK Mirad PU Prešov.

Postupový mečbal chemesáci na svojej palubovke zvládli a dopriali si tak cez víkend trochu volejbalového voľna, lebo za ostatných desať dní odohrali päť zápasov.

Na prvý pohľad vyzerá trojzápasová séria ľahkou humenskou cestou, najmä v Prešove však „koňare“ hrýzli. Vyrovnali druhý duel na sety 1:1 a tuho bojovali o set tretí, aby sa ujali vedenia. Chemesácky favorit však predĺženie série nepripustil.

„Nepovedal by som, že to bola pre nás ľahká séria, lebo súper bojoval, stále sme museli byť koncentrovaní. Druhý zápas série bol pre nás najťažší, mali sme v nohách ťažký víkend Final four, ale zvládli sme to. Tretí duel bol z našej strany vo štvrťfinále najlepší,“ zhodnotil štvrťfinále Greg Sukochev.

Spolupráca s každým

V prípade postu nahrávača je dôležitá súhra s útočiacimi spoluhráčmi. Iné to nie je ani u Grega Sukocheva, ktorý musí zásobovať dobrými „loptami“ univerzála, smečiarov, či pri „rýchlikoch“ aj blokárov.

„Ako nahrávač musím mať s každým na palubovke dobrú súhru. Útočné možnosti vychádzajú zo situácie, dôležité je, aby dopadli úspešne, vtedy bodujeme,“ konštatoval kapitán chemesákov, ktorý pôsobí na palubovke v úlohe nahrávačskej jednotky.

V semifinále určil žrebovací pavúk dvojicu VKP Bratislava - Chemes Humenné (druhá je VT Unicef Bratislava - Svidník). Minuloroční finalisti tak na seba narazia ešte o schodík skôr.

„Teším sa na zápasy s VKP Bratislava. Súper je to kvalitný, určite to budú dobré zápasy,“ dodal Greg Sukochev.

ico

Štatistika

Chemes Humenné - Prešov 3:0
(19, 17, 14) - séria 1:0
Chemes: Javorčík 8, Mizerák 5, Kašper 12, Sukochev 4, Jakubov 10, Dekker 12 - libero Krys. Mirad PU: Beňa 7, Hrivňák 5, Mikita 6, Lux 4, Sabol 4, Lacek - libero Gut (Bajcura 4, Németh, Maroš Sopko).

Prešov - Chemes Humenné 1:3
(-19, 23, -22, -16) - séria 0:2
Slávia Mirad PU: Beňa 16, Lux 11, Hrivnák 6, Lacek 5, Sabol 2, Mikita 10 - libero Gut (Bajcura 3, Németh 4, Maroš Sopko). Chemes: Javorčík 7, Mizerák 9, Kašper 6, Jakubov 13, Dekker 4, Soták 5 - libero Krys (J. Hriňák, Hudák 6, Kríž 2, Leškanič 3, Sukochev).

Humenné - Prešov 3:0
(11, 17, 21) - séria 3:0
Chemes: Javorčík 12, Mizerák 14, Kašper 2, Sukochev 3, Jakubov 11, Dekker 3 - libero Krys (Kríž 1, Hudák 3, Leškanič 3, Soták). Mirad PU: Beňa 6, Lux 9, Hrivnák 5, Sabol 2, Mikita 1, Bajcura 1 - liberá Gut a Ogurčák (Maroš Sopko, R. Németh 1, Lacek).

ps

ico

Hlasy trénerov

Rostislav Chudík (ŠK Chemes Humenné): Séria štvrťfinále bola špecifická, preložená Final four MEVZY. Dôležité boli pre nás najmä zápasy „pred“ a „po“ Final four. Spočiatku sa o ničom inom nerozprávalo, ako Innsbruck, či ďalší a Prešov akoby šiel trochu bokom a po finálovom turnaji, ťažkých zápasoch, sme zvládli ťažký zápas na palubovke súpera, kde Prešov vie byť silný a potrápiť kohokoľvek.

Ľuboslav Šalata (VK Mirad PU Prešov): Chemes Humenné bol po nečakanom odchode Tholta v sérii ešte väčším favoritom, napokon sa predpoklady naplnili a zaslúžene postúpil. V semifinále držím Humenčanom prsty. Čo sa nášho výkonu týka, najbližšie k úspechu sme mali doma. V druhom zápase sme mali blízko k zisku tretieho setu, čím by sme sa ujali vedenia 2:1, no naše zbytočné chyby posadili súpera na koňa a zvyšok zápasu už zvládol. Tretí zápas bol najmä o skúsenostiach, z našich radov môže chemesákom konkurovať iba Peťo Beňa.

ps

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sukochev: Na semifinále s VKP sa teším