Štvorbodový Jenčík, trojbodová premiéra Zálešáka

Richard Jenčík. Košický útočník si v Púchove vylepšil štatistiky o štyri body.
Richard Jenčík. Košický útočník si v Púchove vylepšil štatistiky o štyri body. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|4. feb 2011 o 00:00

V stredu prehral bratislavský Slovan v Púchove s tímom HK Orange 20 šokujúco 3:5. Včera v Púchove košickí hokejisti v stretnutí 50. kola extraligy ani náznakom nepripustili prekvapenie. Majster vyhral nad mladíkmi z dvadsiatky suverénne 8:0.



KOŠICE. Po dlhom čase dostal vo včerajšom extraligovom stretnutí v košickej bránke príležitosť Tomáš Halász. Na ľade dvadsiatky, v ktorej svojho času pôsobil, vychytal nulu. Bola to už jeho štvrtá v tejto sezóne, pričom ak nerátame dvadsaťštyri sekúnd v decembrovom stretnutí na Slovane, tak od konca októbra v košickej bránke nestál.

Premiéru v drese oceliarov mala posila HC zo Skalice Miroslav Zálešák. A okorenila ju tak, ako sa patrí, dvoma gólmi a jednou asistenciou. Ešte viac sa včera darilo Zálešákovmu spoluhráčovi v útoku Richardovi Jenčíkovi, ktorý dal dva góly a pri dvoch asistoval. O tri prihrávky si štatisticky prilepšil Andrašovský, no a Miklík sa po dvoch presných zásahoch (pridal aj jednu asistenciu) dostal do tabuľky kanonierov za 28-gólového Tománka z Banskej Bystrice.

Nenechali nič na náhodu

Belasí si v Púchove spravili hanbu, ale zverenci trénera Čadu nenechali nič na náhodu. "Odkedy sa dvadsiatka vrátila z majstrovstiev sveta a pozmenila svoje zloženie, v extralige už dvakrát vyhrala, odohrala ďalšie vyrovnané zápasy, nechceli sme ten zápas brať na ľahkú váhu, podľa toho sme k nemu pristúpili," rozhovoril sa štvorbodový Richard Jenčík, ktorý odohral svoje najplodnejšie stretnutie v sezóne.

"Po prvýkrát sa mi podarilo odohrať s dvadsiatkou lepší zápas a konečne som trochu výraznejšie bodoval," pochvaľoval si a zároveň podotkol, že ešte jeho pár príležitostí sa gólom neskončilo.

Košičania nastúpili bez piatich maródov, navyše Gmitter s Balážom išli vypomôcť bardejovskej farme, takže v útoku točili tréneri jedenásť hráčov. "Na tréningoch síce hráme so Zálešákom a Fabušom, ale v Púchove sme sa v útoku, keďže nás bolo jedenásť, striedali, takže som s nimi odohral len jednu tretinu. Uvidíme, ako to bude, keď sa vrátia ďalší hráči."

Po dvoch tretinách viedol favorit 3:0, v tretej dvadsaťminútovke svoje vedenie zvýraznil. Vydarený úsek, keď v rozpätí 141 sekúnd dali oceliari tri góly, mladíkov definitívne položil. "My sme tých príležitostí mali dosť aj v prvých dvoch tretinách, len nám to tam nepadalo. Potom prišli tri zlepené góly, to sa iste prejaví na psychike súpera," poznamenal Jenčík, ktorý v oslabení v 55. min. zvyšoval na 7:0 a v 59. min. pri ďalšom oslabení dal bodku za zápasom Gron.

Natiahnuť martinskú sériu

Dnes sa Košičania predstavia na domácom ľade. O 18. hodine privítajú v Steel Aréne Martin. Ten bojuje o miesto v play-off, no od roku 1998 v Košiciach nevyhral. "Bude to iný zápas ako v Púchove. Musíme sa naň dobre pripraviť, dúfam, že tú martinskú sériu ešte predĺžime. Pochopiteľne chceme vyhrať tak, aby bol náš divák spokojný a hokejom sa bavil," dodal Jenčík pred dnešným duelom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Štvorbodový Jenčík, trojbodová premiéra Zálešáka