Stropkov vsietil Barci neuveriteľných šesť kúskov

Túto príležitosť stropkovského Pundžáka brankár Barce Repiský ešte zlikvidoval, ale po nej ten istý hráč pridal tretí úspech Tesly.
Túto príležitosť stropkovského Pundžáka brankár Barce Repiský ešte zlikvidoval, ale po nej ten istý hráč pridal tretí úspech Tesly. (Autor: Rudolf Rondzik)
Sportnet|4. nov 2013 o 00:00

K štvrtoligovému duelu Barca - Stropkov (0:6) sa dá povedať len jedno. Debakel.

Nič výstižnejšie nám pri návrate k štvrtoligovému duelu Barca - Stropkov (0:6) nenapadlo, ako súhlasiť s výrokom jedného z najvernejších domácich priaznivcov: „Toto staré ľudze ňepamätajú.“

KOŠICE. O tom, kedy Barca podľahla tak vysoko na vlastnom ihrisku v majstrovskom zápase, nehovorí žiadna kronika. A tak nečudo, že k mikrofónu sa nemal nik z jej súčasných hráčov.

Stačí konštatovať, že ich výkon sa úplne zjednotil s mrcha časom, ktorý počas celých 90 minút nad štadiónikom vládol. Po trochu problematickom pokutovom kope, z ktorého Veselý zvyšoval na 2:0 v prospech hostí, sa z kádra Barce nenašiel nik, kto by po prestávke zdvihol bojovú zástavu.

„Nečudujem sa im,“ rozhovoril sa na túto tému strelec dvoch gólov Stropkovčanov Marián Veselý a pokračoval: „Viem, nik nie je doma zvyknutý, že sa nariadi proti nim takáto penalta. Ale ruka tam bola, takže zostalo na arbitrovi, ako to vyhodnotí a rozhodol sa takto. Nás to samozrejme upokojilo, keďže sme do šatní išli s dvojgólovým náskokom. Predpokladali sme, že ešte nie je nič rozhodnuté. Predsa len, v prestávke je čas sústrediť sa na lepší nástup a vyhecovať sa do zvratu. Ale ukázalo sa, že gól do šatne súpera úplne vykoľajil. Veru, nečakali sme takéto vysoké víťazstvo, hoci sme si chceli vylepšiť bilanciu aj v tabuľke pravdy. Ale Barca zvykla byť doma nepríjemným sokom, takže o podcenení nemohla byť reč,“ objasnil nám predzápasové úvahy 30–ročný defenzívny hráč Tesly.

Môže tento výsledok niečo zmeniť na situácii v stropkovskom futbale?

„Tak zoširoka to nie je celkom téma pre mňa. Viem, narážate na našu nedávnu úspešnú minulosť, keď bola Tesla pojmom aj na zelenom trávniku, na ktorom vyrastalo veľa šikovných hráčov pre najvyššiu súťaž a aj pre reprezentáciu. Verte, aj teraz máme v Stropkove výdatné podhubie v mládeži, ale samotné mesto na potreby úspešnejšej budúcnosti nestačí. Bez pomoci štedrejších sponzorov sa nepohneme, ale to je parketa pre iných. My sa snažíme hrať futbal tak, aby ešte stále lákal. Divákov na tribúny a mladých chlapcov do tréningového procesu. To ostatné je už na iných,“ smutne skonštatoval na záver skúsený harcovník a jeden z posledných aktérov spod Dukly, pamätajúci parádne časy stropkovského futbalu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Stropkov vsietil Barci neuveriteľných šesť kúskov