Strelec Ovečkin je späť, Philadelphii dal dva góly

Alexander Ovečkin (vľavo) v súboji s Andrejom Meszárošom.
Alexander Ovečkin (vľavo) v súboji s Andrejom Meszárošom. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|21. okt 2011 o 14:35

Vlani zažil svoju najhoršiu sezónu v NHL a ani do nového ročníka sa nerozbehol. Hokejový útočník Alexander Ovečkin však nevýraznosť pretrhol na ľade Philadelphie, kde sa presadil dvoma gólmi.

Najprv dvanásť sekúnd pred koncom prvej tretiny otočil skóre na 2:1 pre Washington pohotovou dorážkou Backströmovho výpadu a potom predviedol výborný prehľad a precíznosť.

Prehľad tým, ako si pri presilovke nabehol medzi dvoch protihráčov, a precíznosť tým, ako dokázal z ťažkej pozície trafiť puk do bránky. To už zvyšoval na 4:1. Capitals nakoniec zvíťazili 5:2.

Ovečkin potvrdil, že sa mu proti Philadelphii darí pravidelne. Dokázal jej dať v doterajších 23 zápasoch 22 gólov a celkovo v dueloch s Flyers nazbieral 37 kanadských bodov.

"Ba čo viac, už začal byť zase tým starým dobrým Ovečkinom, na ktorého sú fanúšikovia zvyknutí," píše sa na oficiálnych stránkach NHL.

Ako pripomína server iDnes.cz, ruský strelec neprežíval v poslednom čase práve vydarené obdobie. Nedá sa povedať, že by vyhorel (čo by dali iní hokejisti za jeho výsledky), avšak na jeho pomery to nebola žiadna sláva. V minulej sezóne sa mu až tak nedarilo strelecky a sám priznal: "Už neviem, čo s tým."

A v rovnakých šľapajach kráčal aj tento rok, keď v piatich zápasoch strelil len jediný gól. "Vždy je príjemné dávať góly. V predchádzajúcich stretnutiach som mal veľa šancí, ale neskóroval som. Konečne to prišlo, mám z toho radosť," žiaril Ovečkin po dueli.

"Hral s oveľa väčšou energiou. Tak ako predtým," všimol si aj jeho spoluhráč z útoku Nicklas Bäckström, ktorý mu asistoval pri oboch góloch. "Je to líder nášho tímu. Tvrdo drel a dočkal sa. Keď takto maká, tak ho každý nasleduje."

Aj kouč Bruce Boudreau si očividne vydýchol, keď vyhlásil: "Bolo jasné, že sezónou neprejde len s jedným gólom. Zase ich začne dávať, je to predsa Alex Ovečkin."

Na niečo podobné zatiaľ márne čaká Jaromír Jágr, ktorý sa proti Washingtonu nepresadil ani nahrávkou a v kolónke góly mu tak aj po šiestom dueli po návrate do NHL svieti nula.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Strelec Ovečkin je späť, Philadelphii dal dva góly