Strelec Chris Simon si obľúbil Calgary

Sportnet|12. máj 2004 o 00:00

SAN JOSE - Ľavý krídelník Calgary Flames Chris Simon je nadšený zo svojho nového pôsobiska, kam sa presťahoval v marci po trejde z tímu New York Rangers. Nie každého hráča by presun z New Yorku do Calgary potešil, ale Simon má iný názor.

"Bolo super prísť do mužstva, ktoré malo šancu postúpiť do play off. Všetci tu tvrdo pracujú a je skvelé byť súčasťou tohto skvelého tímu," nešetrí slovami chvály 32-ročný rodák z ontarijskej Wawy. Nekompromisný útočník sa vrátil do zostavy v nedeľňajšom prvom finálovom zápase Západnej konferencie na ľade San Jose (4:3 pp) po desaťzápasovej absencii zavinenej zranením kolena.

"Pre hráča, ktorý nehrá, je to vždy ťažké, najmä v play off. Myslím si, že som pripravený opäť hrať a cítim sa výborne. Viem, že mám ešte rezervy, ale chce to čas a musím pokračovať vo svojom fyzicky náročnom hokeji," vyjadril sa na margo zranenia sám Simon, s ktorým je spokojný aj tréner a generálny manažér Flames Darryl Sutter: "Je to hráč s množstvom skúseností a určitého formátu. Potrebovali sme takýto typ na doplnenie našich elitných formácií."

Simon v doterajších štyroch zápasoch tohtoročného play off zaznamenal tri body za dva góly a jednu asistenciu. "Mužstvo na sebe tvrdo pracuje a dodržiava do bodky taktiku. Nikdy sa nevzdávame a bojujeme až do konca, preto sme sa dostali v play off tak ďaleko. Musíme sa držať nášho systému a sústrediť sa na najbližší zápas," zakončil pre médiá Simon.

Ľavý krídelník je jedným z piatich hráčov Calgary, ktorý už Stanleyho pohár získal. V roku 1995/96 sa tešil z trofeje s Coloradom Avalanche. Tí ho získali ešte počas pôsobenia v Quebecu. Chris Simon bol súčasťou obrovskej výmeny Erica Lindrosa do Philadelphie Flyers, v ktorej participovalo šesť hokejistov, dva výbery v drafte a aj finančná hotovosť. (sita)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Strelec Chris Simon si obľúbil Calgary