Štefanský zápas im vyšiel. Slovan doma zdolal Nižnij Novgorod 3:0

Jevgenij Mozer (vpravo) sa snaží uniknúť brániacemu Michalovi Sersenovi.
Jevgenij Mozer (vpravo) sa snaží uniknúť brániacemu Michalovi Sersenovi. (Autor: SITA)
Sportnet|26. dec 2015 o 17:00

Hokejisti bratislavského Slovana strelili dva z celkovo troch gólov z presilových hier.

KHL - sobota:

HC Slovan Bratislava - Torpedo Nižnij Novgorod 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Góly: 4. Kašpar (Viedenský, Barker), 29. Barker, 56. Skalický

Rozhodovali: Gofman, Olenin - Kučava, Novikov, vylúčení: 7:5 na 2 min, navyše Surový (Slovan) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané)

Slovan: Brust – Kundrátek, Barker, Švarný, Starosta, Sersen, Mihálik, Kozák – Kašpar, Viedenský, Nedorost – Jeglič, Tičar, Nagy – Leblanc, Surový, Bartovič – Skalický, Lušňák, Skokan

Tu je zostava, v ktorej nastpi dnes o 17:00 #hcslovan proti Torpedu Ninij Novgorod. #VerniSlovanu KHL

Posted by HC SLOVAN Bratislava on Saturday, December 26, 2015

Nižnyj Novgorod: Aliapkin – Aliajev, Jegoršev, Pepeliajev, Osipov, Piganovič, K.Koľcov, Sergijenko – Mozer, Galuzin, Sopin – Žerdev, Siomin, Daugaviņš – Klinberg, S. Kosticyn, Ashton – Potapov, Iľjin, Kuľomin

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili vo svojom záverečnom domácom zápase kalendárneho roka 2015 nad Torpedom Nižnij Novgorod 3:0 a pripísali si tak cenné tri body, vďaka ktorým poskočili v tabuľke Západnej konferencie KHL na deviate miesto.

Od ôsmej postupovej priečky, ktorú si drží Dinamo Minsk, ich delia dva body, bieloruský klub však má stretnutie k dobru.

12377618_10154014013113974_6463480538521.jpg

Foto: facebook (HC SLOVAN Bratislava)

Hráči Slovana nastúpili v druhý sviatok vianočný v špeciálnych vianočných dresoch.

Za súperom síce strelecky zaostávali, no podali bojovný výkon, ktorý podporil istými zákrokmi kanadský brankár Barry Brust.

Prvé dva góly "belasých" padli v presilovke, postarali sa o ne najproduktívnejší hráči tímu Lukáš Kašpar a Cam Barker, tretí zásah pridal v 56. minúte krídelník zo štvrtej lajny Pavol Skalický.

Brust pochytal všetky strely hostí a zaknihoval si tretie čisté konto v sezóne.

Stopercentne vianocne sviatky v podani belasych! HC SLOVAN Bratislava zvitazil nad Torpedom Niznij Novgorod 3:0! Goly...

Posted by HC SLOVAN Bratislava on Saturday, December 26, 2015

Zverencov trénera Miloša Říhu teraz čakajú tri zápasy vonku.

V pondelok 28. decembra sa od 17.00 SEČ predstavia na ľade Neftechimiku Nižnekamsk, kalendárny rok zakončia v stredu 30. decembra zápasom na klzisku Traktora Čeľabinsk (15.00) a prvý duel v novom roku odohrajú v pondelok 4. januára, keď narazia na Dinamo Riga (18.30).

Hlasy:

Miloš Říha (tréner Slovana): "Odohrali sme ďalší veľmi dobrý zápas, ktorý sa znovu hral vo veľmi dobrej atmosfére, pred fantastickou kulisou. V prvej tretine sme boli zakríknutí, pravda, súper má svoju kvalitu. Robili sme veľké chyby, našťastie dnes mal brankár Brust svoj deň a všetko pochytal. Od druhej tretiny sme sa začali zlepšovať, v tretej sme zápas už takticky udržali. Som veľmi rád za víťazstvo."

Peteris Skudra (tréner Torpeda Nižnij Novgorod): "Z našej strany to bol naozaj slabý zápas, nízka koncentrácia, najmä výkon v obrane nebol na patričnej úrovni. Z toho rezultovala naša prehra. Vôbec nezáleží na tom, koľko sme vyslali striel a koľko sme si vypracovali šancí, dôležitý je iba výsledok a ten znie 0:3."

Barry Brust (brankár Slovana, tretie čisté konto v sezóne): "Odviedli sme kus dobrej roboty z hľadiska kontrolovania zápasu, dokázali sme otupiť útočné ostrie súpera a sami sme dali tri góly. Mal som v hľadisku rodičov, vždy sa skvele chytá pred zrakmi rodiny. V posledných domácich zápasoch panuje zakaždým úžasná atmosféra, diváci nám dodávajú veľa energie."

Marek Viedenský (útočník Slovana, v zápase 0+1): "Dnes to bol kvalitný výkon po celých 60 minút, tím makal, ako mal, preto sme vyhrali. Hráme od zápasu k zápasu, snažíme sa zbierať čo najviac bodov, až potom sa môžeme pozerať na tabuľku a myslieť na play off."

Pavol Skalický (autor tretieho gólu Slovana): "Už sa mi v minulosti viackrát stalo, že som si išiel sadnúť na trestnú lavicu, potom som naskočil do hry a podarilo sa mi dať gól. Teraz to opäť vyšlo, som spokojný. Snažím sa hrať jednoducho, dávať všetko do bránky, začalo mi to konečne padať. Z nadchádzajúcich zápasov na ihriskách súperov chceme priniesť čo najviac bodov, pôjdeme od zápasu k zápasu."

Priebeh:

Slovan začal rozpačito, pri prvých striedaniach otvoril súperovi niekoľko okien vo svojej obrane, ale Siomin, Ashton a ani Galuzin svoje príležitosti nevyužili.

Zato "belasí" premenil na gól hneď svoju prvú šancu, vylúčenie Piganoviča potrestal v presilovke Kašpar, jeho strela prepadla brankárovi Aljapkinovi popod rameno za čiaru.

Torpedo malo v prvej tretine strelecky navrch, všetky pokusy však likvidoval Brust, ktorý ukázal svoje umenie najmä pri dorážkach Daugavinša.

Jeho brankársky náprotivok bol naopak neistý, v 17. minúte Aljapkin neodhadol situáciu, vykorčuľoval ďaleko z bránky po puku, pri ktorom bol napokon skôr Viedenský, veľkú možnosť na poistenie náskoku však center prvého útoku Slovana nevyužil.

Následne stroskotal pred bránkou Torpeda aj Nagy.

Obraz hry sa v druhej časti príliš nezmenil. Hostia boli naďalej strelecky aktívnejší, v koncovke však buď zbytočne vymýšľali, alebo ich pokusy maril spoľahlivý Brust.

Kanadský brankár si v oslabení poradil s nebezpečným tečom Ashtona, v 27. minúte ho ležiac na ľade zachránila žŕdka po strele Kuľomina.

"Belasí" sa opierali o bojovnosť, potvrdili svoju vysokú streleckú efektivitu v presilovke v 29. minúte, keď Aljapkina prepálil od modrej čiary obranca Barker.

Neistého 22-ročného brankára Torpeda po tomto momente nahradil medzi žŕdkami skúsenejší Proskurjakov.

Prvýkrát vážnejšie zasahoval v 35. minúte proti strele osamoteného Jegliča. Na druhej strane Brust výborne zakročil pri zakončení Osipova z medzikružia.

V 39. min. mohol poistiť vedenie domácich Nagy, po prihrávke Jegliča mieril zblízka iba do betónu Proskurjakova.

Hostia v tretej časti v snahe vyrovnať ešte zvýšili svoju útočnú aktivitu, v 41. min. v oslabení zvonila za Brustom druhýkrát v zápase žŕdka. Slovanisti zhustili stredné pásmo a v ňom zachytávali ofenzívne akcie súpera.

Hráči Torpeda cez ne prenikali iba s ťažkosťami, naopak domácim sa otvárali možnosti na rýchle kontry.

V 52. min. Nedorost v nájazde z ľavej strany trafil iba do ramena Proskurjakova.

Pri vylúčení Surového potom podržal svoj tím opäť Brust, ktorý si poradil so strelou Ashtona.

Kapitán Slovana dostal aj osobný 10-minútový trest za nešportové správanie, dve minúty si za neho odsedel Skalický, ktorý po návrate z trestnej lavice dravo prenikol popri ľavom mantineli a na dvakrát prekonal Proskurjakova - 3:0.

Slovanisti si už náskok ustrážili a so svojimi fanúšikmi sa tak v tomto roku rozlúčili víťazstvom.

Online prenos:

III. tretina

Koniec zápasu! Slovan si pripísal tri body po taktickom výkone v kombinácii s výborným výkonom Barryho Brusta. Slovan Bratislava - Torpedo Nižnij Novgorod 3:0.

Gol Slovana! Pavol Skalický, ktorý si musel odsedieť trest za Surového naskočil na ľad po nevyužitej presilovke Torpeda a po pár sekundách pobytu na ľade snáď definitívne potvrdil výhru Slovana. Domáci mladík bol faulovaný, no situáciu vzorne dohral, za čo bol gólovo odmenený.

Výhodu Slovan nevyužil a role sa otočili. Za držanie je vylúčený na 2 minúty Tomáš Surový, ktorý po následných protestoch je vylúčený do konca zápasu (osobný trest).

Václv Nedorost neupel v nájazde proti Proskurjakovi, ktorý jeho puk vyrazil pred Viedenského. Ten bol však zahákovaný a Slovan bude mať šancu navýšiť svoje vedenie v presilovej hre.

Žerdev na dvakrát neprekonal Brusta, na dorážku bol pripravený tiež Iľjin. Brust však zostáva stopercentný.

Tempo v posledných minútach mierne upadlo. Avšak v 47. minúte mal šancu na tretí domáci gól Dávid Skokan. Skóre sa ale nemení.

Začala tretia tretina. Posledné dejstvo odštartovala pokračujúca presilovka z konca prostrednej tretiny. Slovan s vypätím všetkých síl odolal, hoci Brustovi raz pomohla aj žrď. V každom prípade, kontaktný gól by hosťom dodal krídla.

II. tretina

História sa opakuje, 23 sekúnd pred koncom druhej tretiny je vylúčený domáci Lukáš Kašpar (v prvej tretiny v rovnakom čase bol vylúčený Starosta). Hostia však ani v tomto prípade krátku početnú výhodu nevyužili. Slovan tak vedie po 40 minútach nad Nižnim Novgorodom dvojgólovým rozdielom. Herne sú však Rusi "belasým" minimálne vyrovnaným súperom.

Opäť aktívny Jeglič zachytil rozohrávku hostí v rohu ich obrannej tretiny, pričom okamžite núkal "finálku" pred bránku Torpeda nabiehajúcemu Nagyovi. Ten bol však tiesnený a nemal čas ani potrebný pokoj na zakončenie.

V 35. minúte strieľal bez prípravy po prihrávke spoza brány domáci útočník Žiga Jeglič, Proskurjakov zasiahol.

Druhý gól v sieti inak dobre hrajúceho Torpeda vyhnal z brány Aliapkina, ktorého nahrádza Ilja Proskurjakov.

Gól Slovana na 2:0. Domáci tím mal výhodu presilovej hry a podobne ako v prvej tretine, aj v tomto prípade využil Slovan nerovnovážny stav na ľade. Cam Barker vystrelil v 29. minúte tvrdo od modrej, pričom pred bránkou odviedol výbornú robotu Václav Nedorost, ktorý clonil Aljapkinovi, ktorému prešiel Barkrom vystrelený puk pomedzi betóny. 2:0.

Hoci dve minúty Torpedo zvieralo Slovan v jeho obrannej tretine, vyrovnávajúci gól ruský tím nedokázal streliť. Korčuliarsky sú však hosťujúci hokejisti na tom v porovnaní s domácimi rozhodne lepšie.

V čase 24:31 ide na trestnú lavicu znova domáci Tomáš Starosta, tentoraz za podrazenie.

Začala druhá tretina, pričom pokračuje presilová hra Novgorodu.

I. tretina

Hostia sa za krátky čas, našťastie, gólovo nepresadili a do kabín odchádzajú po prvej dvadsaťminútovke spokojnejší domáci hokejisti.

23 sekúnd pred koncom prvej časti je ešte vylúčený Tomáš Starosta za hákovanie.

Tesne pred uplynutím 15. minúty vystrelil tvrdo tesne nad ľadom Siomin. Puk z jeho hokejky však skončil v Brustovej lapačke.

V 13. minúte je stav pre Slovan naďalej priaznivý, domácich však drží v hre tradične výborný Barry Brust. Hostia mali určite do týchto chvíľ viac čistých šancí.

Slovan nevyužil v poradí svoju druhú presilovú hru a stav zostáva nezmenený. Naopak, v polovici úvodnej tretiny putuje na "lavicu hanbu" Ivan Švarný za hákovanie. Jedno oslabenie už Bratislavčania prežili bez ujmy.

Skvelé! Domácemu tímu trvalo len 38 sekúnd, aby využilo presilovú hru. Marek Viedenský našiel bekhendovou nahrávkou Lukáša Kašpara, ktorého strela prešla popod Aliapkina. 1:0.

V čase 3:11 však bude hrať Slovan prvú presilovku v zápase.

Začiatok zápasu je jednoznačne v réžii hostí, Brust musel v prvých troch minútach riešiť niekoľko nepríjemných situácií.

Hneď v úvodných sekundách mal šancu Žerdev.

Slovan nastúpil v špeciálnych vianočných dresoch bielej farby. Bratislavčania začínajú útočiť v prvej tretine sprava doľava.

Slovan nastúpi v bráne s Brustom, hosťujúcim hokejistom bude kryť chrbát Aliapkin.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Štefanský zápas im vyšiel. Slovan doma zdolal Nižnij Novgorod 3:0