Staré súťaže budú mať nové názvy

Šanca pre Krásnu blikala až po treťoligovú baráž, teraz je jasné, že vypadáva.
Šanca pre Krásnu blikala až po treťoligovú baráž, teraz je jasné, že vypadáva. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|29. jún 2012 o 00:00

V medzisúťažnom období to nie je nič neobvyklé, hoci tento rok pribúda dosť nových okamihov vo futbalovom dianí na Slovensku prakticky každý deň.

Niektoré ovplyvňujú aj to, ako bude vyzerať podoba hlavne regionálnych súťaží v novom ročníku. Všetko so všetkým súvisí a princíp domina ovplyvňuje menoslov v zápoleniach. Ten, kto vypadne z vyššej súťaže, posiela ku dnu aj ďalších.

KOŠICE. Konečná podoba presunov ešte nie je celkom i tak známa.

Jeden podstatný háčik sa vznáša nad Moldavou, ktorá ešte stále má možnosť definitívne sa vyjadriť, či bude pokračovať v ďalšom ročníku II. ligy.

Keby sa tak nestalo, prichádza na rad viac iných variantov, ale netreba predbiehať. Isté je však to, že v Prešove by v III. lige mali pokračovať juniori Tatrana.

Tento týždeň sa konala aj treťoligová baráž o určenie druhého postupujúceho do II. ligy. Jej výsledok očakávali netrpezlivo hlavne v Trebišove a Krásnej.

Keďže však Ružiná z východnej skupiny v súperení so Šamorínom neobstála, pochovala aj spomínaných východniarov.

„Trebišovčania končia na treťoligovom bojisku a presúvajú sa do najvyššej regionálnej súťaže, kým Krásna musí opustiť ako tretí tím od konca tiež doterajšie majstrovstvá regiónu a ocitne sa v doterajšej IV. lige Juh,“ pripomenul sekretár Východoslovenského futbalového zväzu Marcel Eperješi.

Taktiež uviedol na správnu mieru jednu nepresnosť, ktorá sa objavila v našom článku v utorok. Týkala sa vypadnutia z V. ligy skupiny šarišskej.

Do nižšej súťaže spadne okrem Čirča aj N. Ľubovňa, a nie Gaboltov (pri bodovej zhode rozhodli ďalšie kritériá).

Zaujala tiež informácia, že z V. ligy skupiny podtatranskej neprejavil záujem ísť do vyššej súťaže ani jeden z prvých piatich v konečnom poradí.

Preto so IV. ligou Sever sa rozlúčia len traja – Bystré, Levoča a Breznica. V IV. lige Juh Krásna vyprevadila aj Turňu.

O reorganizácii na konferencii

Pred časom sa roznieslo, že sa schyľuje k reorganizácii súťaží. Predtým sa mali uskutočniť rokovania aj na úrovni šéfov regionálnych zväzov.

„Koncom septembra bude konferencia SFZ a uvidíme tam, čo sa udeje a ako ďalej. Jedným z bodov bude aj zmena stanov a počkáme si na prípadné ďalšie rokovania o reorganizácii zápolení dospelých. Alebo zostane len pri zmenách v súťažiach mládeže,“ dodal M. Eperješi s tým, že pokiaľ by mala byť reorganizácia seniorov aktuálna, musí to byť známe pol roka pred začiatkom nového ročníka.

To znamená, ak by účastníci boli zadelení podľa noviniek od ročníka 2013/2014, mali by sa to dozvedieť najneskôr do februára 2013.

Sekretár VsFZ tiež informoval o zmene názvov súťaží, čo bude aktuálne už od nastávajúceho ročníka. Zostáva Corgoň liga, II. liga a III. liga.

Majstrovstvá regiónu sa zmenia na IV. ligu, IV. liga bude po novom V. liga a V. liga sa premenuje na VI. ligu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Staré súťaže budú mať nové názvy