Stanleyho pohár sa pri prevoze "zatúlal" a stratil sa medzi batožinami

TASR|24. aug 2004 o 11:25

New York 24. augusta (TASR) - Najprestížnejšia klubová trofej hokejistov Stanleyho pohár strávil nedeľňajšiu noc v zajatí batožín. Legendárna "čaša" kuriózne ...

New York 24. augusta (TASR) - Najprestížnejšia klubová trofej hokejistov Stanleyho pohár strávil nedeľňajšiu noc v zajatí batožín. Legendárna "čaša" kuriózne zmizla počas letu Air Canada z Vancouveru do Fort St. John, keď zamestnanci leteckej spoločnosti odmietli naložiť bedňu s pohárom na palubu pre hmotnostné obmedzenia.

Strážca trofeje Walter Neubrand mal Stanley Cup dopraviť Jakeovi Goertzenovi, hlavnému skautovi čerstvých šampiónov NHL z Tampy Bay. Po pristátí však obaja skoro zistili, že niečo nie je v poriadku. "Čakali sme na výdaj batožín. Všetky už boli na mieste, len pohár stále chýbal," uviedol Goertzen.

Letiskový personál skontroloval lietadlo, ale nič neobjavil. Po telefonickom rozhovore smerovanom do Vancouveru zistili, že 16-kilová a 90-centimetrov vysoká trofej zostala v úschovnom priestore v mieste štartu. Tlačová hovorkyňa spoločnosti Air Canada Laura Cookeová oznámila, že pohár je pod dohľadom a bude prepravený na miesto určenia v pondelok ráno. Firma už čoskoro začne interné šetrenie, aby zistila, ako došlo k nedorozumeniu.

Goertzen popísal celú situáciu takto: "Neubrand im špeciálne prízvukoval, že ide o Stanley Cup. Bol veľmi rozrušený z toho, čo sa stalo. To nie je nejaký obyčajný kufor, je to posvätný hokejový grál. Ide pravdepodobne o najdôležitejší nenáboženský predmet v celej Kanade," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Stanleyho pohár sa pri prevoze "zatúlal" a stratil sa medzi batožinami