Spustili športový semafor, ale športovcom zatiaľ veľmi nepomáha

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR)
Titanilla Bőd|26. feb 2021 o 20:10

Podrobnosti nie sú známe.

BRATISLAVA. V piatok bol spustený dlho očakávaný Covid semafor pre šport, ktorý má určiť pravidlá pri športovaní počas platnosti Covid automatu.

Športový semafor pripravilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu.

Porozprával o ňom štátny tajomník pre šport Ivan Husár vo svojej relácii Na obed s Husárom na sociálnej sieti (časť o športovom semafore sa začína od 43.00).

Husár vo svojom neskoršom statuse uviedol: „Vďaka tomu každý bude vedieť, kde, kedy a za akých podmienok môže športovať.“

O športovom semafore informoval na svojom profile na sociálnej sieti aj parlamentný poslanec Karol Kučera.

„Od pondelka bude dostupná prehľadná webstránka, podľa ktorej sa budú môcť všetci športovci orientovať,“ sľubuje bývalý tenista.

Súčasná podoba stránky covidsemafor.sportcenter.sk zatiaľ veľa konkrétnych informácií športovcom neponúka.

Pri výbere akéhokoľvek okresu či športu dostane používateľ prakticky tie isté odpovede, ktoré opakujú už všetkým známe nariadenia.

Napríklad:

  • Povolený je iba rekreačný individuálny šport a aktivity v prírode, maximálne šesť ľudí.
  • Využívanie interiérových športovísk nie je povolené.
  • Využívanie delenia tréningových skupín do sektorov v tejto fáze nie je možné.

Záujemcovia sa však nič nedozvedia o tom, aké podmienky majú byť splnené na uvoľňovanie reštrikcií a ako bude prebiehať uvoľňovanie.

"Od 15. decembra máme pripravený systém, ako otvárať športoviská, plavárne, telocvične, lyžiarske strediská, ako postupovať v jednotlivých športoch v interiéri alebo v exteriéri. Ale platiť to môže až vtedy, keď budú čísla lepšie. Keď sa prehupneme aspoň do bordovej fázy,“ reagoval Husár na otázku Sportnetu, aké sú jednotlivé fázy na uvoľňovanie. 

Husár potvrdil, že nastavenie semaforu zatiaľ nie je verejné.

"Zatiaľ riešime detaily s konzíliom, ktoré je prvou inštanciou na schvaľovanie dokumentov. Pevne verím, že sa dohodneme na tom, aby bol semafor verejný a vysvetlený. Máme dostatok času na to, aby sme v ňom vychytali nejaké muchy," dodal Husár.

Medzitým online petíciu Za návrat športu podpísalo už viac ako päťtisíc ľudí, ktorí žiadajú jasný plán, ktorý by stanovil, kedy a za akých podmienok sa môžu jednotlivé športy vrátiť ku tréningom a súťaženiu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Spustili športový semafor, ale športovcom zatiaľ veľmi nepomáha