Športovcom roka v Kanade sa stal brankár Carey Price

Carey Price zasahuje pri šanci Andersa Leeho z New Yorku Islanders.
Carey Price zasahuje pri šanci Andersa Leeho z New Yorku Islanders. (Autor: TASR/AP)
TASR|15. dec 2015 o 21:49

Pred ním sa to podarilo ôsmim hokejistom, naposledy Sidneymu Crosbymu v roku 2009. Brankár Montrealu Canadiens Carey Price získal Trofej Loua Marsha pre športovca roka v Kanade.

MONTREAL. Hokejový brankár Carey Price sa stal Športovcom roka 2015 v Kanade. Gólman klubu NHL Montreal Canadiens triumfoval v hlasovaní odbornej jedenásťčlennej skupiny a získal prestížnu Trofej Loua Marsha.

Dvadsaťosemročný gólman sa stal deviatym hokejistom, ktorému sa to podarilo. Naposledy sa zo zisku trofeje tešil Sidney Crosby v roku 2009.

Price v júni na výročnej ceremónii NHL získal Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča súťaže i Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára.

price_res.jpg

Za minulú sezónu dostal Price Vezinovu trofej. FOTO - TASR/AP.

V uplynulej sezóne odchytal Price šesťdesiatšesť zápasov s bilanciou 44-16-6. Celkovým počtom štyridsaťštyri výhier utvoril nový klubový rekord.

V aktuálnej sezóne ho však trápia zranenia - nastúpil len na dvanásť duelov. Do zostavy Canadiens sa má vrátiť koncom januára.

Price sa zranil v zápase proti New Yorku Rangers.

Z hokejistov získali Trofej Loua Marsha okrem Pricea aj Crosby (dvakrát), Mario Lemieux, Wayne Gretzky (štyrikrát), Guy Lafleur, Bobby Clarke, Phil Esposito, Bobby Orr a Maurice Richard.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Športovcom roka v Kanade sa stal brankár Carey Price