Spišiačky zaznamenali prvé víťazstvo nad maďarským družstvom

Konečne víťazstvo. Po zaspatom úvode Spišiačky konečne zdolali v Stredoeurópskej lige maďarské družstvo.
Konečne víťazstvo. Po zaspatom úvode Spišiačky konečne zdolali v Stredoeurópskej lige maďarské družstvo. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|19. okt 2013 o 00:00

Po výbornom výkone zdolali Spišiačky v Stredoeurópskej lige maďarský Cegled.



SP. NOVÁ VES. Proti južným susedkám sa basketbalistkám zo Spiša veľmi nedarí. V ďalšom kole nadnárodnej súťaže hostia na svojej palubovke neznámy celok Cegled.

Opäť zaspali úvod

Po prvej štvrtine to opäť vyzeralo, že Spišiačky budú mať čo robiť, aby zápas dotiahli do víťazného konca.

Zopakoval sa rovnaký scenár ako zo súboja so Šoproňom – zaspatý úvod a potom zúfale sťahovanie náskoku. Za stavu 2:9 tréner Dávid Demečko zobral oddychový čas a dosť razantne vysvetlil dievčatám, že takto sa hrať nedá.

Zrazu bolo všetko na palubovke ináč. Opäť výborný zápas odohrala pod košom Palušná, pridali sa pivotky Holmqvistová a Zatloukalová.

Prvý polčas vyhrali Spišiačky 45:33 a po zmene strán už dominovalo len jedno družstvo. Novovešťanky zvíťazili presvedčivo 80:52.

„Znova sa budem opakovať, takto hrať v úvode nemôžeme. Veľakrát sme si v šatni povedali, že začiatok musí byť koncentrovaný. Už sme takto prehrali zápas so Šoproňom. Toto musíme zmeniť. Od druhej štvrtiny sme dostali zápas pod kontrolu a hlavne ovládli podkošový priestor. Teraz nás čaká ťažký súboj v Ružomberku. A opäť dookola – nezaspať začiatok zápasu,“ povedal po súboji MEL tréner Rucon Spišská Nová Ves Dávid Demečko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spišiačky zaznamenali prvé víťazstvo nad maďarským družstvom