Spišiačky vyhrali v Záhrebe, ale len v hľadisku

Spišiačky v Záhrebe odohrali kvalitný zápas, zradila ich však streľba. Počas celého stretnutia však vládla skvelá atmosféra vytvorená fanklubom zo Spiša.
Spišiačky v Záhrebe odohrali kvalitný zápas, zradila ich však streľba. Počas celého stretnutia však vládla skvelá atmosféra vytvorená fanklubom zo Spiša. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|27. jan 2014 o 00:00

Na palubovke to skončilo na body 73:49, v publiku na divákov 23:28.



ZÁHREB. Na predposledný zápas nadnárodnej súťaže žien Stredoeurópskej ligy merali dievčatá Ruconu vyše šesťsto kilometrov dlhú trať do chorvátskej metropoly.

Očakával sa vyrovnaný súboj pod košmi, ale aj v hľadisku. Záujem záhrebských fanúšikov o tento súboj bol mizerný.

Výborný úvod, zlá tretia štvrtina

Basketbalový ženský klub v Záhrebe ešte vo svojej histórii niečo podobné nezažil. Domáci hlásateľ až prestal hlásiť úvodné zostavy, keď fanklub Šaľene gebuľe zo Spišskej Novej Vsi začal spievať úvodné chorály, spustil záplavu bielych stúh a stále povzbudzoval.

Hráčky zo Slovenska sa im snažili vyrovnať a na palubovke od úvodu hrali výborne.

Prvú štvrtinu prehrali len o štyri body. V závere druhého polčasu dokonca viedli 24:22, ale zbytočné chyby ich pripravili o lepší polčasový výsledok.

„Začali sme veľmi dobre. Už v šatni sme si povedali, že v Záhrebe nemáme čo stratiť, môžeme hrať uvoľnene. To sa aj na palubovke odohrávalo prvé dve štvrtiny. Veľmi nás mrzí, že tretiu časť hry sme nezvládli. Navyše sme hrali v domácom prostredí. Veľké poďakovanie patrí nášmu fanklubu. Hrali sme ako doma. Patrí im uznanie celého nášho družstva. Merať takú diaľku a takto povzbudzovať od prvej po poslednú minútu sa len tak niekde nevidí,“ zložila poklonu spišskonovoveskému basketbalovému fanklubu kapitánka Ruconu Spišská Nová Ves Diana Beňušková.

Zlá strelecká produktivita

Keď v závere druhého polčasu viedli Spišiačky 24:22, fanklub prepol ešte na vyššie obrátky.

Z núkajúcej sa šance na dobrý výsledok sa Novovešťankám akoby roztriasli ruky a ich streľba na kôš bola veľmi nepresná.

„So začiatkom stretnutia som maximálne spokojný. Záhreb hral agresívne v útoku a my sme to ubránili. Bojovali sme o každú loptu. Veľmi ma mrzí záver prvého polčasu. Tam sme sa strelecky zasekli za stavu 24:22 pre nás. To využili Záhrebčanky na sériu dvanástich bodov za sebou, čo bolo dosť podstatné. V tom pokračovali aj v tretej štvrtine. V závere sme už len korigovali výsledok. Škoda percentuálne streleckej neúspešnosti. Tá bola na našej strane len dvadsaťtripercentná. Keby sa nám viac darilo strelecky, mohli sme v Záhrebe pomýšľať na dobrý výsledok. Navyše sme hrali v domácom prostredí. Neviem nájsť slová na atmosféru a to, čo urobil pre nás náš fanklub. Bolo to skvelé predstavenie v hľadisku, aspoň tam sme vyhrali,“ povedal po kvalitnom stretnutí Stredoeurópskej ligy tréner Ruconu Spišská Nová Ves Dávid Demečko.

Po záverečnej siréne šoková terapia zo Slovenska pokračovala. Spišiačky prehrali 49:73, no fanklub oslavoval akoby sa vyhralo.

Opäť zahádzali palubovku stuhami, nasledovala vzájomná ďakovačka, spoločné fotenie a opäť mohutné chorály na celú záhrebskú halu.

„Už tu boli hocijaké kluby z Európy, ale niečo podobné sme tu ešte nezažili. Dobro došli a šťastnú cestu domov!“ vyprevádzal Spišiakov hlásateľ domáceho klubu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spišiačky vyhrali v Záhrebe, ale len v hľadisku