Spišiačky sú po tretí raz vo finále

Gólová bodka. Puk prechádza cez bránkovú čiaru, Katka Vybošťoková takto gólovo zakončila semifinálovú sériu s Topoľčanmi.
Gólová bodka. Puk prechádza cez bránkovú čiaru, Katka Vybošťoková takto gólovo zakončila semifinálovú sériu s Topoľčanmi. (Autor: jope)
Sportnet|27. feb 2012 o 00:00

HC Osy dokonale využili výhodu domáceho prostredia v semifinálových súbojoch s Topoľčanmi.



SP. NOVÁ VES. Po strastiplnej ceste vo štvrťfinále s Banskou Bystricou hostili HC Osy Spišská Nová Ves v boji o postup do finále Topoľčany.

V sobotu úradujúce majsterky zvíťazili 7:1. Hralo sa na dva víťazné zápasy, a tak v nedeľu už to mala byť jednoznačná záležitosť Novovešťaniek.

„Topoľčany majú kvalitný tím, čo sa v oboch stretnutiach potvrdilo. Výsledok hovorí jednoznačne v náš prospech, ale zďaleka to nebolo také ľahké. V sobotu bola cesta za víťazstvo 7:1 o niečo ľahšia ako v nedeľu. Hosťujúce hráčky do polovice stretnutia držali vyrovnaný priebeh aj skóre. Veľmi nám pomohol šťastný gól na 3:1. Odvtedy sme mali viac z hry. Dievčatá veľmi dobre plnili taktické pokyny, hlavne v hre v obrane,“ uviedol po víťazstve 6:1 a postupe do finále tréner HC Osy Pavol Findura.

Prešov či Poprad?

Radosť po nedeľňajšom víťazstve bola dvojnásobná. HC Osy majú tak dostatok času na finále. Kým s Bystričankami ťahali sériu až na tri stretnutia, teraz majú takmer dva týždne na oddych a následne dobrú prípravu.

„Budeme sa pripravovať zodpovedne na finálového súpera. Zatiaľ však nevieme, na ktorého. Prešov prekvapil víťazstvom Poprade a tam je séria stále otvorená. Pôjdeme si pozrieť zápas do Prešova, kde si obe družstvá detailne pozrieme,“ dodal Pavol Findura, ktorý je s družstvom žien Spišskej Novej Vsi po tretí raz za sebou vo finále.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spišiačky sú po tretí raz vo finále