Spišiačky sfúkli doma Sláviu Bratislava

Historické víťazstvo. Po prvý raz za pôsobenia v extralige dokázali Spišiačky pokoriť ikonu slovenského volejbalu Sláviu Bratislava.
Historické víťazstvo. Po prvý raz za pôsobenia v extralige dokázali Spišiačky pokoriť ikonu slovenského volejbalu Sláviu Bratislava. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|1. dec 2014 o 00:00

Po hladkom víťazstve sú Novovešťanky na čele extraligovej tabuľky.



SP. NOVÁ VES. Rekordná návšteva na volejbale v Spišskej Novej Vsi v sobotu večer videla parádne volejbalové extraligové predstavenie.

Na jeho konci sa pri domácom mečbale už tlieskalo postojačky. Legendárny slovenský ženský volejbalový klub Sláviu Bratislava dokázala Spišská poraziť v troch setoch 3:0.

Nakopla ich Jakábová

Prvý set po veľkej dráme vyhrali Spišiačky. V druhom sete za stavu 5:8 zobrala loptu na podaní Veronika Jakábová a zrazu bolo 10:8, resp. 15:8 pre Novovešťanky.

Tento obrat už Bratislavčanky nedokázali zvrátiť späť a v poslednom sete to už bola labutia pieseň domácich volejbalistiek pred rekordnou návštevou.

„Hodnotím tento výsledok veľmi pozitívne. Od pondelka do piatku sme veľmi poctivo trénovali. Nekazili sme servis, všetky hráčky zabrali ako mali. Myslím si, že v druhom sete som spoluhráčky správne „nakopla“ a už sa potom niesli na tej víťaznej vlne,“ uviedla po zápase a výsledku 3:0 hrdinka stretnutia, hráčka VK Spišská Nová Ves Veronika Jakábová.

Vychutnali si zápas

Rekordná návšteva 700 divákov od prvej po poslednú loptu videla volejbal hodný prívlastku extraligový.

Tréner Spišiačok emotívne prežíval každý bod, každé podanie. Po druhom využitom mečbale už nasledoval gejzír radosti na domácej strane a vzájomná ďakovačka hráčok a fanúšikov.

„V prvom rade sa chcem poďakovať publiku. Bolo fantastické. Som rád, že videli kvalitný volejbal. Zápas si vychutnali rovnako, ako dievčatá v závere potlesk na otvorenej scéne. Hlavne som „lámal“ Veroniku Jakábovú, aby na tej svojej pozícii zahrala to svoje. Odhodlala sa na to a vďaka jej výkonu sme položili základ nášho historického víťazstva. Ale pozor, je to päť minút slávy a teraz nás čaká ťažká práca. Aj súboj so Sláviou ukázal, že hlavne je to o udržaní koncentrácie a dobrej psychike,“ skonštatoval tréner VK Spišská Nová Ves Ondrej Spišák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spišiačky sfúkli doma Sláviu Bratislava