Spišiačky chcú hernú pohodu vygradovať v play–off

Na záver Piešťany. Nadstavbovú skupinu uzavrú Spišiačky súbojom s piešťanskými čajkami.
Na záver Piešťany. Nadstavbovú skupinu uzavrú Spišiačky súbojom s piešťanskými čajkami. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|21. feb 2015 o 00:00

Zlá januárová séria je už zabudnutá.

Hernú pohodu chcú vygradovať v play–off.

SP. NOVÁ VES. V poslednom zápase nadstavbovej časti skupiny o prvé až štvrté miesto basketbalistky Rüconu Spišská Nová Ves v nedeľu privítajú dievčatá z Piešťan.

Len drobné zranenia

Od začiatku roka 2015 čelili dievčatá Rüconu ostrej kritike. Ich výsledky a herný prejav vôbec neladili s predstavami a ambíciami vedenia klubu a trénera.

Obrat o stoosemdesiat stupňov prišiel v európskej súťaži, keď Spišiačky doma porazili popredný český tím z Nymburku.

Nasledovalo extraligové stretnutie na pôde silného Ružomberku, kde opäť Novovešťanky aj napriek prehre 59:83 zanechali dobrý dojem.

„Situácia v kádri je v pohode, chrípka veľmi nešarapatí. Drobné svalové zranenia budú do nedele v poriadku. Celkom dobre aj dievčatá trénujú a verím, že tá pohoda vygraduje v nedeľu, ale o týždeň. Tam sa začína play–off a najbližší domáci zápas s Piešťanmi berieme ako generálku na vyraďovaciu časť súťaže,“ opísal situáciu v kádri pred nedeľňajším extraligovým zápasom tréner Rüconu Spišská Nová Ves Dávid Demečko.

Na zlé sa zabudlo

V skupine si už Spišská lepšie ako štvrté miesto nevybojuje. Súboj s Piešťanmi bude hlavne o dobrej príprave na play–off a získaní stratenej dôvery diváka.

Ten sa na dobrý basketbal do spišskonovoveskej haly vždy rád vráti.

Dokázali to už muži – basketbalisti a po Nymburku sa to isto podarí aj dievčatám.

„Po Nymburku sme išli rázne hore. Aj v Ružomberku sme nehrali zlý zápas. Prišlo tridsať – štyridsať sekúnd straty koncentrácie a bolo rozhodnuté. Snaha, nasadenie a bojovnosť tam už boli. Len v tom treba pokračovať ďalej. Už tá zlá séria z januára pominula a už je zabudnutá. Ako som spomínal, opäť sa vrátila pohoda,“ dodal kormidelník Spišiačok Dávid Demečko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spišiačky chcú hernú pohodu vygradovať v play–off