Spišiačky boj o postup nevzdávajú

Odveta na Spiši. Po prvom zápase prehrávajú Novovešťanky na zápasy 0:1, ale do Bratislavy sa chcú ešte raz vrátiť.
Odveta na Spiši. Po prvom zápase prehrávajú Novovešťanky na zápasy 0:1, ale do Bratislavy sa chcú ešte raz vrátiť. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|12. mar 2014 o 00:00

V prvom zápase play–off nestačili Novovešťanky na Sláviu UK Bratislava, kde prehrali 0:3.

V prvom zápase play–off nestačili Novovešťanky na Sláviu UK Bratislava, kde prehrali 0:3, hoci podľa výsledku to nebola až taká jednoznačná záležitosť.

SP. NOVÁ VES. Štvrťfinále sa hrá na dva víťazné zápasy a lepšie v ňom vykročili hráčky Slávie EU Bratislava. Hoci Spišiačky dokázali v prvých dvoch setoch dostať svoje súperky pod tlak, nezvládli koncovky setov, čo Bratislavčanky využili a nepustili hráčkam z východu Slovenska ani set.

Zlé koncovky setov

Teraz, ak chcú Spišiačky pomýšľať na postup do semifinále, musia vyhrať v stredu doma a potom sa v sobotu v Bratislave pokúsiť o menší volejbalový zázrak.

„Prvé dva sety sme dobre takticky ustrážili súpera. Vedeli sme, že súper bude hrať s maximálnym dôrazom v útoku. V prvom sete za stavu 20:20 sme urobili dve ľahké chyby a potom si súper pomohol dobrým dvojitým striedaním a tam nám zmaril možný úspech v prvom sete. V druhom sete to bolo ešte tesnejšie, my sme sa statočne držali na prihrávke. Keď sme mali prihraté, vedeli sme zaútočiť. Po príjme podania, resp. v hernom komplexe sme mali súpera dobre rozobratého čo sa týka taktiky. Čo sa nám aj darilo realizovať. Znova však prišli v koncovke 2-3 vlastné chyby. V prvých dvoch setoch nám začala viaznuť prihrávka a to sa prejavilo v maximálnej miere v treťom sete, kde sme dostali neskutočne veľké množstvo priamych bodov z podania,“ rozobral do podrobna prvý play–off zápas tréner VK Spišská Nová Ves Ondrej Spišák.

Náročná odveta

Na palubovke športovej haly už len volejbalistky bojujú vo vyraďovacej časti súťaže. V stredu ich čaká „zápas roka“.

„Proti súperovi ako je Slávia, keď už dostanete 3 - 4–bodovú stratu, zvrátiť stav je ťažké. Ale prvé dva sety v Bratislave sme ukázali, že je to v našich silách, boli sme síce trošku zaskočení z toho, že by to mohlo vyjsť. Máme čo robiť, aby sme v odvete potrápili súpera ešte viac a tak nám už neostáva nič iné, len vyhrať dva zápasy po sebe,“ dodal Ondrej Spišák.

Výsledok, volejbal, extraliga ženy play–off: VK Slávia EU Bratislava (2.) - VK Spišská Nová Ves (7.) 3:0 (22, 24, 16) - stav série 1:0

Sp. Nová Ves: Nováková 1, Povrazníková 12, Olejníková 4, Zaťková 1, Yordanska 12, Sikora 8, libero Jagodzinska (Sandtnerová 0, Kwasowska 3, Urbanová 0).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spišiačky boj o postup nevzdávajú