Spišiaci vykorčuľovali na ľad

Prvýkrát na ľade. Bez letnej prípravy vhupli Spišiaci priamo na ľad.
Prvýkrát na ľade. Bez letnej prípravy vhupli Spišiaci priamo na ľad. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|25. júl 2012 o 00:00

Bude niekto vôbec na ľade? Má kto hrať? Kto bude trénovať? To boli veľké otázniky pred prvým tréningom hokejistov Spišskej Novej Vsi na ľade.



SP. NOVÁ VES. Počasie uplynulého týždňa aj tak trochu nasvedčovalo tomu, že sa blíži začiatok hokejovej sezóny.

Počas víkendu bola opäť do prevádzky spustená hlavná ľadová plocha na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi. V pondelok na ľad vybehli najprv mládežnícke družstvá a po nich aj ostro sledované „áčko“.

Veľmi skoro, už vo februári, sa skončila pre hokejistov HK Spišská Nová Ves sezóna 2011/2012. V play–off vypadli so Senicou a nastalo dlhé obdobie hokejovej prázdnoty, ktorú vypĺňal boj o riaditeľský post a zmeny vo vedení klubu.

Po májovom valnom zhromaždení boli nálady a názory na ďalšie fungovanie hokeja v metropole Spiša pesimistické. Letná príprava A – mužstva nebola žiadna. Otázne bolo, ako to bude vyzerať na prvom tréningu na ľade.

„Zložením kádra sme sa príliš detailne nezaoberali. Sme radi, že sme vykorčuľovali na ľad. Vieme, že letná príprava prakticky nefungovala. Na ľade boli na prvom tréningu štyri päťky a v priebehu dvoch – troch týždňov sa toto mužstvo bude konsolidovať. V auguste bude dosť času, aby sme sa čo najlepšie pripravili na novú sezónu,“ povedal nový tréner HK Spišská Nová Ves Vladimír Klinga.

Budovanie kádra

V piatok odohrajú Novovešťania prvý prípravný duel so Žlobínom, kde už bude v hrubých rysoch vidieť novotvoriace sa mužstvo. Účasť na prvom tréningu bola optimistická a keď vedenie klubu poskladá káder tak ako trénerskú dvojicu Klinga – Horváth, môžeme pozerať do novej sezóny s veľkým optimizmom.

„Do začiatku súťažného ročníka ostáva osem týždňov. Budeme kombinovať tréningové jednotky na ľade a na suchu. Samozrejme, že budú prípravné zápasy, aby sa chlapci ukázali v čo najlepšom svetle,“ dodal Vladimír Klinga.

ico

Poznámka

Klinga – výborný ťah!

Možno najhorším obdobím za posledných desať rokov prešiel hokejový klub v Spišskej Novej Vsi. Od februára do júla boli hokejové nálady na Spiši na bode mrazu. Na bode mrazu je už aj ľadová plocha a tak sa čakalo na prvý tréning.

Kto bude hrať?

Má kto hrať?

Koho zase pritiahne Kacvinský?

Kto bude trénovať?

A mohli by sme pokračovať v kladení ďalších otázok, ktoré sa sypali z každej strany.
Pondelkový podvečer bol však zvláštny. Na ľad vykorčuľovala novovytvorená trénerská dvojica Vladimír Klinga – Marián Horváth.

Prvý krok staronového vedenia bol výborný.

Len tak na okraj – práve títo dvaja tréneri dokázali dvakrát prinavrátiť Spišskú Novú Ves do extraligy. Vladimír Klinga sa stal na Spiši trénerským pojmom. Spolu s asistentom Danišom v sezóne 2002/2003 vytvorili výbornú partiu.

O pár rokov Klingu napodobnil Marián Horváth, ktorý dostal Spišskú do extraligy cez Kežmarok. Dodnes budem tvrdiť, že jeho odvolanie v extraligovej súťaži pod nátlakom hlúpych argumentov verejnosti bolo unáhlené a zbytočné.

Dnes títo dvaja úspešní tréneri stoja vedľa seba na ľade a pripravujú Spišskú Novú Ves na novú sezónu plnú otáznikov.

Nech má dvojica Klinga – Horváth dobrú ruku a voľbu pri zostavovaní nového kádra!

Jozef Petruška

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spišiaci vykorčuľovali na ľad