Spilar: Zápas proti Skalici sme venovali Belasovi

Závar pred skalickou bránkou. Situáciu rieši gólman Lipovský.
Závar pred skalickou bránkou. Situáciu rieši gólman Lipovský. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|30. okt 2013 o 00:00

Košickí hokejisti zakončili sériu troch domácich vystúpení tretím víťazstvom.

V Steel Aréne včera Skalicu zdolali 6:4. Diváci videli desať gólov, dva úvodné dali Záhoráci v poslednej minúte prvej tretiny. Ale tie oceliarov nakopli parádne, v druhej tretine v rozpätí necelých desiatich minút otočili stav päťgólovou šnúrou.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice nastúpili na duel so Skalicou s čiernymi páskami na rukách. Uctili si tak pamiatku zosnulého košického hokejistu Viliama Belasa. Aj fans bol zaodetý v čiernom a spočiatku mlčal.

Oceliari mali síce partiu so Záhorákmi rozohranú zle, ale v druhej tretine dali súperovi najavo kto je pánom na ľade a nakoniec zvíťazili 6:4.

Mali výborný pohyb

„Hneď na začiatku sme nepremenili sériu vyložených šancí. Stav 0:2 sme však otočili a to aj preto, že počas celého zápasu sme mali výborný pohyb. Som strašne rád, že sme vyhrali a to aj kvôli smutnej udalosti s Viliamom Belasom. Všetci tí, čo ho poznáme, aj nepoznáme, na neho myslíme. Ten zápas bol venovaný práve jemu, sme strašne radi, že bol víťazný,“ rozhovoril sa po stretnutí útočník HC Košice Gabriel Spilar.

Mal zálusk na hetrik

Oceliari dostali pred prvou prestávkou poriadny preplesk. Za 41 sekúnd inkasovali v dvadsiatej minúte hneď dvakrát. Pritom dovtedy bola Skalica takmer neškodná.

„Tak to býva, ak nedáme góly my. Potom sa tá šťastena obráti. Ale ukázalo sa potom, že sme veľmi dobré mužstvo. Súpera sme ukorčuľovali. Ideme správnou cestou, treba v tom pokračovať,“ podotkol Spilar, ktorý dal dva góly a mal zálusk aj na hetrik.

„Ak dá hráč dva góly, určite premýšľa aj nad tretím. Klamal by som, keby sa to mňa netýkalo. Som ale rád, že sme ten zápas zvládli. Pred nami sú pred reprezentačnou prestávkou ešte dva, verím, že i tie zvládneme.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spilar: Zápas proti Skalici sme venovali Belasovi