Spilar venoval gól dcére Miuške

Košický útočník Gabriel Spilar
Košický útočník Gabriel Spilar (Autor: TASR/Milan Kapusta)
Sportnet|10. apr 2014 o 00:00

V Steel Aréne bolo včera na prvom finálovom stretnutí len niečo viac ako 5 000 divákov. Napriek tomu bola atmosféra hokejovejšia ako na iných zápasoch.

Prispeli k nej aj priaznivci Nitry. Prišli ich stovky. Svojou prítomnosťou pozitívne vyprovokovali košické tribúny.

KOŠICE. Iba 61 sekúnd potrebovali oceliari na to, aby sa vo finále tešili z gólu. Obranca Cebák prekvapil brankára Nitry Kristana. Košičania viedli potom aj 2:1 a 3:2, no „corgoni“ odolávali a najmä pri góloch trestali chyby domáceho tímu.

„Nitra má výborné mužstvo, my takisto. Asi každý zápas sa bude odvíjať v takom duchu ako tento. Spravili sme chyby, myslím si, že ešte viac ako náš súper, ale vyhrali sme. Podľa mňa, druhé stretnutie bude ešte ťažšie. Musíme sa vyvarovať chýb. Pevne verím, že opäť dáme o ten jeden gól viac ako Nitra,“ povedal po stretnutí autor druhého košického gólu Gabriel Spilar, ktorý v 17. min. prekonal pri presilovke brankára Kristana.

Po nájazdoch ešte neprehrali

Oceliari v tejto sezóne predĺženia aj samostatné nájazdy zvládajú. Ešte po nich neprehrali a platí to aj po prvom stretnutí o titul.

„Radšej v tejto súvislosti zaklopem. My sme ten zápas mohli vyhrať už v riadnom hracom čase. Dostali sme gól tri minúty pred koncom tretej tretiny. Ale to sa stáva aj lepším mužstvám. Bolo to nervózne, podľa mňa sa to v druhom zápase upokojí a hra bude iná. Pevne verím, že aj nasledujúci zápas zvládneme,“ poznamenal už dvojnásobný čerstvý otec, ktorý gól a víťazstvo venoval dcére Miuške a manželke Petre.

„Toto je taký malý darček. Najradšej by som im venoval väčší v podobe titulu, ale to nás čakajú ešte ťažké tri kroky.“

V Steel Aréne sa bude hrať aj dnes. „Corgoni“ sa pokúsia naplniť svoj cieľ – odniesť si z východu aspoň jedno víťazstvo.

„Urobia všetko preto, aby vyhrali. My sa musíme poučiť z domáceho stretnutia s Piešťanmi, keď sme v prvej tretine prehrali 1:4 a už sme to neotočili. Predovšetkým musíme poctivo brániť, ale najmä byť celý čas v pohybe. Nielen staticky. Ak budeme mať pohyb, máme znova šancu vyhrať,“ presvedčený je Gabriel Spilar.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spilar venoval gól dcére Miuške