Spilar: Do play-off chceme ísť čo najlepšie pripravení

Gabriel Spilar. V B. Bystrici dal gól a na ďalší prihral.
Gabriel Spilar. V B. Bystrici dal gól a na ďalší prihral. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|24. feb 2014 o 00:00

Štyri kolá pred koncom základnej časti hokejovej extraligy je v postate jasné, kto vstúpi do play-off z prvého miesta.

Košičania majú pred druhou Nitrou osembodový náskok. V hre je už len tucet bodov, takže zmenu na vedúcej priečke možno očakávať len veľmi ťažko. Zverenci trénera Tomka sa môžu k dosiahnutiu prvého cieľa priblížiť ešte viac zajtra, po domácom vystúpení s Trenčínom.

KOŠICE. V uplynulom kole našej najvyššej súťaže si hokejisti HC Košice pripísali do extraligovej tabuľky tri body. Oceliari zvíťazili pod Urpínom presvedčivo 6:2. Banská Bystrica síce v druhej tretine znížila na 2:3, ale dráma sa nekonala, východniari na to reagovali sériou troch gólov.

„Predovšetkým sme v Bystrici dobre bránili, podarilo sa nám aj využiť presilovky. Dávali sme góly z pekných akcií. Domácich sme nepustili k ničomu. S výkonom sme mohli byť spokojní. Inkasovali sme dvakrát, po našich zaváhaniach, týka sa to aj mňa. Ale šport je aj o tom, že sa robia chyby. Viac ich urobili barani a my sme to potrestali,“ povedal nám útočník HC Košice Gabriel Spilar, ktorý dal jeden gól a na ďalší prihral.

Zajtra doma s Trenčínom

Zajtra o 18. hodine privíta vicemajster v Steel Aréne trenčiansku Duklu. V tejto sezóne vojaci zatiaľ márne hľadali recept na Košičanov. Prehrali všetkých päť vzájomných duelov.

„Vyzerá to tak, že Trenčín by proti nám mohol nastúpiť vo štvrťfinále. Samozrejme ho chceme zase zdolať, hoci vieme, že v play-off tímy zospodu nemajú čo stratiť. Uvidíme, či to vyjde na tú Duklu. Naším cieľom je odohrať podobný zápas ako Bystrici.“

Zvládnuť aj posledné kolá

Oceliari majú prvenstvo po dlhodobej časti súťaže na dosah. V marci sa začínajú boje v play-off a tak si chcú udržať pohodu vo svojich radoch. Posledných šesť zápasov vynieslo tomkovcom poltucet trojbodových víťazstiev.

„Do play-off chceme ísť čo najlepšie pripravení. Do vyraďovacej fázy by sme radi išli spokojní a z prvého miesta. To môžeme podčiarknuť aj najbližším stretnutím. Verím, že i posledné kolá zvládneme. Máme predsa dosť skúsené mužstvo a pri súčasnej forme by sme to mali ustáť,“ dodal Gabriel Spilar.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spilar: Do play-off chceme ísť čo najlepšie pripravení