Špičkoví tenisti budú bývať pri Wimbledone

SITA|24. júl 2012 o 16:20

Andy Murray môže využívať pohodlie vlastného domova. Žije totiž v Cobhame neďaleko Wimbledonu.

LONDÝN. Špičkoví tenisti uprednostnia počas olympijských hier v Londýne ubytovanie v blízkosti areálu All England Clubu vo Wimbledone pred apartmánmi v olympijskej dedine.

Švajčiar Roger Federer či Ruska Maria Šarapovová patria medzi tých, ktorí sa chcú vyhnúť dlhému cestovaniu londýnskymi ulicami. Väčšina krajanov bude bývať v olympijskej dedine v Stratforde vo východnom Londýne, mnohí tenisti však zvolili prenájom domov v pešej dostupnosti od areálu svojich súťaží.

Dve hodiny cesty

Cesta z olympijskej dediny krížom cez Londýn do Wimbledonu trvá v mnohých prípadoch aj dve hodiny. "Práve sa vrátil Milos z cesty z All England Clubu. Do olympijskej dediny mu to trvá dve hodiny. Áno, hovorím dve hodiny," napísal na Twitteri Ind Somdev Devvarman o ceste Kanaďana Milosa Raonica.

Federer pôvodne chcel bývať v olympijskej dedine, napokon však uprednostnil pokojnejšiu štvrť pri Wimbledone.

"Žiadna dedina pre mňa. Zažil som ju už dvakrát, ale v Londýne to nie je mysliteľné. Ak chcem predviesť čo najlepší výkon, nemôžem nič meniť v porovnaní s klasickým Wimbledonom. Prenajmem si rovnaký dom a budem sa rovnako presúvať ako počas grandslamového podujatia," uviedol Federer.

Víťazka Roland Garros Maria Šarapovová sa predstaví na olympijských hrách premiérovo. V olympijskej dedine sa zdrží pravdepodobne iba krátko tesne pred otváracím ceremoniálom, na ktorom v piatok 27. júla ponesie ruskú vlajku.

"Dedina je veľmi ďaleko od Wimbledonu. Je to minimálne hodina jazdy. Želala by som si bývať v dedine, ale tie presuny by boli veľmi náročné," doplnila Šarapovová.

Domáci Murray

Mimo zápasov a tréningov bude domáca britská hviezda Andy Murray využívať pohodlie vlastného domova. Murray, ktorý prehral v nedávnom finále Wimbledonu s Federerom, žije v Cobhame, jazda autom do areálu All England Clubu mu zaberie len pár minút.

Murray však využije aj možnosť ubytovať sa v olympijskej dedine. "Ostanem v olympijskej dedine pár nocí pred začiatkom olympijských hier. Keď sa začne tenisový turnaj, pôjdem domov. Je to len 15 minút od Wimbledonu a myslím, že to bude lepšie pre moju prípravu," uviedol Andy Murray.

Svetová dvojka Novak Djokovič bude bývať v jednom z domov neďaleko Wimbledonu spoločne s krajanmi Jankom Tipsarevičom, Viktorom Troickým a Nenadom Zimonjičom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijsk黊pičkoví tenisti budú bývať pri Wimbledone