Špička KHL s Kovaľčukom zavíta do Bratislavy, Janus nahradí Vehanena

Iľja Kovaľčuk.
Iľja Kovaľčuk. (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš, SITA|9. jan 2014 o 12:43

V tíme Západu si zahrajú aj slovenskí útočníci Milan Bartovič, Miroslav Šatan, Marcel Hossa.

Agentúrny článok sme nahradili autorským o 21.19

BRATISLAVA. Po Moskve, Minsku, Petrohrade, Rige a Čeľabinsku je Bratislava šiestym mestom, kde sa uskutoční Zápas hviezd Kontinentálnej hokejovej ligy.

Už v piatok večer si v Slovnaft aréne zahrajú zápas legendy slovenského a českého hokeja proti bývalým hráčom zbornej komandy.

A v sobotňajšom programe nastúpia v súboji Západ - Východ najlepší hokejisti KHL ako Iľja Kovaľčuk, Alexander Radulov, Jonathan Cheechoo či Sergej Moziakin, Danis Zaripov, Brandon Bochenski a tiež slovenská trojica Milan Bartovič, Miroslav Šatan, Marcel Hossa.

Lístky do desaťtisícového hľadiska sa vo štvrtok na ticketportale už nedali kúpiť, malo by byť vypredané.

Rusnák koučuje Libu

„Teším sa na stretnutie s ruskými hráčmi, s ktorými sme na svetových šampionátoch i na olympiáde zvádzali veľké súboje - po rokoch si ich tak znova pripomenieme,“ povedal Dárius Rusnák, kapitán majstrov sveta ČSSR z Prahy 1985.

V piatkovom stretnutí legiend bude s Františkom Černíkom trénerom slovensko-českého tímu. Sám už nemôže nastúpiť pre zranenie členka. „Rusi majú silný tím s obrancom Alexejom Kasatonovom zo známej strojovej päťky s Fetisovom, Makarovom, Larionovom a Krutovom. Bude to na ľade zábava, ale zaváži aj výsledok.“

Tréner Rusnák zložil prvý útok Liba - Rusznyák - Cíger, v bránke má Břízu, Rybára, v obrane Sekeráša, Varholíka a v zostave aj ďalšie známe mená ako Gudas, F. Kučera, Richter, Janecký, Válek, Svozil, Kapuš, Dornič.

Tréneri Ruska Alexander Jakušev s Borisom Michajlovom postavia do bránky Myškina, Sokolova a v päťkách sa predstavia aj Lutčenko, Gusarov, Balderis, S. Fiodorov, Jašin, Kamenskij, Sušinskij aj šéf KHL Alexander Medvedev.

Vlani padlo 29 gólov

Súťaž zručností a zápas hviezd museli tohto roku pre nahustený program pred zimnou olympiádou natlačiť do jedného dňa. Ešte včera sa hralo jedenásť zápasov KHL, v piatok popoludní sa nominovaní hráči zídu v Moskve a leteckým charterom sa presunú do Bratislavy.

Vo výbere Západu nastúpia najdrahší hokejisti KHL Iľja Kovaľčuk z Petrohradu s ročným príjmom 10,3 milióna dolárov, Alexander Radulov (7,5), v zostave Východu nechýbajú dvojčatá z Magnitogorska Sergej Zinoviev (4,7) so Sergejom Moziakinom (4,2).

Vlani vyhral Východ nad Západom 18:11, jeden gól víťazného tímu strelil Tomáš Záborský a v bránke Západu sa predstavil Rastislav Staňa. Teraz sa do zostavy Západu dostali traja Slováci.

Prídu aj olympionici

Zápas hviezd KHL sa hrá necelý mesiac pred otvorením zimnej olympiády v Soči. Do Bratislavy prídu viacerí hráči z tímu Ruska a ďalší z nominácií Lotyšska, Fínska i Slovenska.

Minulý rok padlo v exhibícii v Čeľabinsku 29 gólov a veľké mená KHL sľubujú hokejovú zábavu aj na slovenskom ľade.

Janus nahradí Vehanena

V sobotu sa v tíme Západnej konferencie predstaví aj brankár Slovana Jaroslav Janus. Ako informuje oficiálny web súťaže, Janus nahradil v kádri Fína z pražského Leva Petriho Vehanena, ktorého vyradilo zranenie.

V mužstve Západu sa nepredstaví ani ďalší hokejista tímu z Prahy, pre zranenie bude absentovať útočník Jakub Klepiš.

Šiesty ročník Zápasu hviezd KHL

Piatok

18.00: zápas legiend Slovenska a Česka - Ruska (Sport 1,2).

Sobota

12.30: autogramiáda s vybranými hráčmi Východu a Západu v Sieni slávy SZĽH.

14.30: súťaž zručností (Sport1).

16.00: exhibičné stretnutie Východ - Západ (Sport 1).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Špička KHL s Kovaľčukom zavíta do Bratislavy, Janus nahradí Vehanena