Spartak Moskva je pred krachom, nemajú za čo ísť ani na zápasy

Medzi lídrov Spartaka patrí Rastislav Špirko.
Medzi lídrov Spartaka patrí Rastislav Špirko. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|9. jan 2014 o 20:00

Jediný sponzor klubu KHL Investbank prišiel o bankovú licenciu a musel zatvoriť pobočky.

MOSKVA, BRATISLAVA. Jeden z najstarších ruských klubov Spartak Moskva je bez peňazí. „Vôbec nevieme, či odcestujeme na najbližšiu sériu zápasov na ľade súperov,“ vravel pre newsru.com zdroj z klubu.

Jediný sponzor klubu Investbank prišiel 13. decembra o bankovú licenciu a musel zatvoriť pobočky. Klub odvtedy nemá žiadne prostriedky, pretože nemá iný zdroj príjmov.

„Prostriedky, ktoré dostal Spartak od KHL, použili na vyplatenie miezd hráčom za október. Klubová pokladnica je prázdna. Peniaze na najbližšie zápasy nie sú. Vlastne nemáme ani na to, aby sme vycestovali,“ dodáva zdroj z klubu.

KHL môže Spartaku dať ďalšie prostriedky, ale iba ako výmenu za záruky, že ich neskôr dostane späť.

Ak sa situácia v najbližších dňoch nezmení, Spartak určite rozpredá svojich najlepších hráčov. V Spartaku pôsobí aj Slovák Rastislav Špirko. S 20 bodmi je tretím najproduktívnejším hráčom klubu.

Mužstvo prehralo posledných deväť zápasov. V Západnej konferencii je Spartak na 11. priečke. Bod pred Slovanom Bratislava.

Spartak vznikol v roku 1946. Štyrikrát sa stal ruským hokejovým majstrom. Dlhé roky bol v tieni armádneho klubu CSKA.

V KHL sa najďalej dostal v sezóne 2009/2010 v play off do semifinále. Objavili sa správy, že Spartak by sa mal od budúcej sezóny presunúť do Soči a hrať na olympijskom štadióne.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Spartak Moskva je pred krachom, nemajú za čo ísť ani na zápasy