Španieli nastúpia proti Srbom aj s Nadalom

Rafael Nadal
Rafael Nadal (Autor: TASR)
SITA|20. feb 2009 o 16:34

Nový kapitán španielskej reprezentácie v Davisovom pohári tenisových družstiev mužov Albert Costa predbežne nominoval na stretnutie proti Srbom.

BARCELONA. Nový kapitán španielskej reprezentácie v Davisovom pohári tenisových družstiev mužov Albert Costa predbežne nominoval na stretnutie proti Srbom v osemfinálovom 1. kole svetovej skupiny spomenutej súťaže (hrá sa 6. - 8. marca v Benidorme na antuke) štvoricu Rafael Nadal, David Ferrer, Tommy Robredo a Feliciano López. Náhradníkom je Nicolas Almagro.

Semifinalista melbournských Australian Open 2009 Fernando Verdasco nebude k dispozícii. Costa uviedol, že dôvodom je zranenie pravého členka. Líder svetového rebríčka ATP Nadal, ktorý nehral v novembrovom finále uplynulého ročníka DP v Argentíne pre problémy s pravým kolenom, vynecháva budúcotýždňový turnaj ATP v Dubaji práve aj v záujme zotavenia sa zo zápalu šľachy v pravom podkolení.

Obhajcov trofeje vlani z lavičky viedol Emilio Sánchez. Španieli triumfovali v rozhodujúcom zápase v Mar del Plate 3:1 a hrdinom sa stal Verdasco, ktorý získal tretí bod v päťsetovej bitke s Josém Acasusom.

Postupujúci z duelu Španielsko - Srbsko sa 10. - 12. júla vo štvrťfinále "šalátovej misy" stretne s úspešným z duelu Nemecko - Rakúsko. Hráči z Pyrenejského polostrova by v oboch prípadoch mali výhodu domáceho prostredia na základe pravidla o reciprocite.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Španieli nastúpia proti Srbom aj s Nadalom