Šokujúca správa: pohárový obhajca vypadol!

Sportnet|8. dec 2006 o 00:00

Spišská Nová Ves To snáď už nemôže byť ani pravda! Basketbalisti Spišskej Novej Vsi po nevýrazných výsledkoch v extraligovej súťaží vypadli v

Slovenskom pohári, keď nedokázali prejsť cez prvoligoví Pezinok. V prvom meraní síl prehrali Spišiaci v Pezinku o osem bodov.

V stredajšej odvete na Spiši znova rozhodol zbabraný záver stretnutia. Po výbornej prvej štvrtine (25:19) už to bolo veľmi zlé v druhej (12:19). Polčasové skóre neveštilo nič dobré. Lenže v tretej časti hry Spišiaci otočili skóre vo svoj prospech a postupne si začali vypracovávať sľubný náskok. Rozhodla štvrtá štvrtina (13:22) a po nerozhodnom konečnom výsledku 74:74 nastalo veľké rozčarovanie. Spišská Nová Ves ako obhajca pohárového prvenstva z minulej sezóny vypadla.

"Znova je to o disciplíne. Keď sme viedli už o jedenásť bodov, každý chcel rozhodnúť. Nedávali sme loptu voľným hráčom. S tým musíme niečo robiť. Chýba nám taktická vyzretosť, povedal po stretnutí sklamaný tréner BK 04 AC LB Spišská Nová Ves Milan Černický.

Herná kríza z extraligy sa prejavila aj v pohárovom súboji. Pezinčania na čele s dobre hrajúcim Lukjancom boli zdatným súperom, ale boli poraziteľní.

"Ešte nás čaká jeden zápas v Lučenci a potom nasleduje prestávka. Pevne verím, že nám vianočná prestávka prospeje. Je fakt, že sme v kríze. Myslel som si, že každým zápasom sa môžeme pozdvihnúť. Toto mal byť jeden z tých stretnutí, čo sme mohli ísť výkonom nahor. Družstvo si neverí. V šatni je všetko v poriadku, vyhecovaní sme na každý súboj maximálne, len to preniesť na palubovku, skonštatoval tréner Spišiakov, ktorí adresoval slová aj verným divákom-fanúšikom:

"Chceme sa ospravedlniť fanúšikom za takýto výkon. Očakávame od nich podporu v novom roku. Určite ju budeme potrebovať a verím, že tu krízu prekonáme, tak ako tomu bolo minulý rok.

Možno povedať, že v prípade Milana Černického jedno oko veľmi plakalo a druhé sa trošku radovalo. Ako dlhoročný hráč Pezinka ho znovuzrodenie basketbalu tohto slávneho klubu isto teší. Darí sa im v I. lige a teraz sa postarali o najväčšie prekvapenie v Slovenskom pohári.

"Takto by som to nedefinoval. Skôr pozeral do vlastných radov. Veľmi sme potrebovali v tomto zápase vyhrať a ísť v Slovenskom pohári ďalej, veď sme obhajca prvenstva z minulého ročníka. Treba uznať aj kvality súpera, hlavne sme sa snažili ubrániť Lukjanca, ktorý hral veľmi dobre, dodal Milan Černický.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šokujúca správa: pohárový obhajca vypadol!