Sobrance si vzali z Rožňavy bod

Sobrance sa v Rožňave zamerali hlavne na obranu.
Sobrance sa v Rožňave zamerali hlavne na obranu. (Autor: Peter Podolinský)
Peter Podolinský|8. aug 2016 o 00:00

V prvom domácom vystúpení v novom ročníku IV. ligy Juh Rožňava remizovala so Sobrancami 1:1.

ROŽŇAVA. Po dvoch víťazstvách na pôde súperov sa futbalisti MFK Rožňava predstavili na domácom ihrisku. Hostili Sobrance a chceli predchádzajúce výsledky potvrdiť.

Sobrance prišli oproti jarnému zápasu posilnené o viacerých ukrajinských hráčov s jednoduchou taktikou. Čo najdlhšie brániť nerozhodný výsledok.

V prvom polčase im domáci pomohli aj nepremieňaním šancí. V závere sa dokonca mohli po štandardke Hreška ujať vedenia, no lopta skončila na brvne. V úvode druhého polčasu priniesol upokojenie do domácich radov gól kapitána P. Gereho.

Neuplynulo však ani desať minút a hostia po štandardke Hreška vyrovnali.

Vo zvyšku zápasu sa hostia sústredili na udržanie výsledku, čo sa im nakoniec aj podarilo.

Rozhodca sa v druhom polčase sústredil viac na rozdávanie žltých kariet, dovedna ich v zápase udelil deväť.

Svoju hru hrali až do konca

S remízou bol tréner MFK Sobrance Jaroslav Gomboš spokojný: „Pripravili sme sa na zápas. Prišli sme so zatvorenou obranou uhrať dobrý výsledok, čo sa nám aj podarilo. Videl som Rožňavu hrať vo Veľkých Kapušanoch. Hrali s nimi otvorene a tak to aj dopadlo. Preto sme sa sústredili na obranu s jedným útočníkom. Aj keď sme inkasovali gól, nemenili sme nič a svoju hru sme hrali až do konca.“

Domáci chceli nadviazať na víťazstvá. Do kariet však okrem toho, že viacerí hráči boli na dovolenke, nehralo ani zranenie Ďuričeka na rozcvičke. Do zápasu napokon zasiahol ako náhradník.

„Ťažko sa hodnotí tento zápas, pretože z von sme doniesli šesť bodov, ktoré sme chceli potvrdiť. Hovorili sme si, že tento zápas je pre nás dôležitejší ako ten v stredu so Žilinou. Prvý polčas súper hral s veľkým nasadením, dosť tvrdo, až na hranici únosnosti. My sme prvý polčas hrali celkom dobre. Súper nás ohrozil len z jednej štandardky. Vypracovali sme si veľa šancí. Ak by sme ich využili, určite by bol zápas pre nás ľahší,“ povedal tréner MFK Rožňava Ladislav Dávid.

„Po góle sme chceli hrať to isté. Súper mal minimum šancí, no bohužiaľ rýchlo vyrovnal, čo nám nehralo do kariet. Znervózneli sme a súper to už dohral do konca. Použil všetky zbrane, ktoré mohol, aby udržal výsledok. Či boli alebo neboli fair play, na to si musí urobiť každý názor sám. Rozhodlo však to, že sme v prvom polčase nevyužili šance.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sobrance si vzali z Rožňavy bod