O'Sullivana čaká netradičný turnaj. Bude hrať po boku 12-násobnej majsterky sveta

Ronnie O'Sullivan a Judd Trump.
Ronnie O'Sullivan a Judd Trump. (Autor: Twitter World Snooker Tour)
Sportnet|6. aug 2022 o 17:42

Dohromady majú zo svetových šampionátov až 19 titulov.

MILTON KEYNES. Fanúšikovia snookru sa môžu tešiť na poriadne zaujímavý a netradičný turnaj, ktorý sľubuje vysokú kvalitu.

V anglickom Milton Keynes sa štyria rebríčkovo najlepší muži a ženy stretnú v zmiešanej súťaži. Podujatie sa uskutoční cez víkend 24. a 25. septembra.

Turnaj s názvom World Mixed Doubles bude nebodovaný a o dvojiciach mixu rozhodol náhodný žreb. A ten spojil dve veľké hrajúce legendy.

Sedemnásobný majster sveta Ronnie O'Sullivan bude hrať po boku 12-násobnej šampiónky Reanne Evansovej. Ďalšiu dvojicu tvorí víťaz šampionátu z roku 2010 Neil Robertson a aktuálna majsterka sveta Mink Nutcharutová.

Vlaňajší finalista MS a víťaz z roku 2019 Judd Trump bude hrať po boku trojnásobnej majsterky sveta On-yee Ng. Poslednou dvojicou je štvornásobný šampión Mark Selby a ženská štvorka v rebríčku Rebecca Kennová.

Štyri dvojice sa predstavia v dueloch každý s každým a vo finále nastúpia proti sebe dva najlepšie tímy po základnej časti. Zápasy sa budú hrať na štyri víťazné frejmy, finále až na sedem.

Pôjde o prvý šampionát v mixe od roku 1991, ktorého sa zúčastnia profesionáli. V roku 1991 sa z triumfu tešila dvojica Steve Davis, Allison Fisherová, ktorá vo finále zdolala pár Stephen Hendry, Stacey Hillyardová 5:4.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Snooker»O'Sullivana čaká netradičný turnaj. Bude hrať po boku 12-násobnej majsterky sveta