Trump sa odviazal ako na futbale. Sklamaný Selby: Môj výkon bol úbohý

Jerguš Radačovský|15. jan 2022 o 10:15

Súboj svetovej jednotky s dvojkou na Masters nebude.

LONDÝN. Fanúšikovia sa súboja svetovej jednotky s dvojkou na prestížnom snookrovom turnaji Masters nedočkajú.

Judd Trump síce vo štvrťfinále suverénne zdolal Kyrena Wilsona 6:1, ale najlepší hráč sveta Mark Selby končí. Barry Hawkins ho zdolal prekvapivo jasne 6:1.

Štvornásobný majster sveta tak nepridá na Masters svoj štvrtý titul. Naopak, Hawkins je stále v hre o svoj prvý triumf na niektorom z podujatí Triple Crown. Na Masters hral v roku 2016 finále, ale neuspel.

Hawkins: Nemôžem tomu uveriť

Hawkins začal súboj o postup do semifinále ziskom dvoch frejmov. Selby reagoval znížením na 1:2, ale potom úradoval už iba jeho súper.

Selby je známy tým, že sa nevzdáva a napriek nepriaznivému stavu sa snaží súperom pripravovať náročné pozície. Proti Hawkinsovi sa mu to však vôbec nedarilo.

"Bolo to úbohé od začiatku do konca. Barry nemusel hrať fantasticky, aby ma porazil. Je to sklamanie," zhodnotil Selby pre wst.tv.

Suverénny triumf Hawkinsa prekvapil.

"Nemôžem uveriť, že som vyhral 6:1. Bol to zvláštny zápas. Na Masters od Selbyho očakávate, že bude hrať dobre. Keď však príde pár šancí navyše, je to trochu šok. Je ťažké nenechať sa príliš uniesť," uviedol po zápase Hawkins.

Barry Hawkins.
Barry Hawkins. (Autor: Twitter World Snooker Tour)

"V prvých dvoch frejmoch som sa triasol. Mal som poriadne nervy, bolo to ťažké. Prijatie od fanúšikov bolo neuveriteľné," dodal 42-ročný Angličan, ktorého ohúrila skvelá podpora publika v Alexandra Palace v Londýne.

V semifinále ho čaká svetová dvojka Trump. Hawkins verí, že má šancu. Podporil ho aj Selby, s ktorým sú dobrí kamaráti.

„Bol by som rád, keby Barry pokračoval a na konci týždňa si prevzal trofej. Budem mu fandiť," dodal Selby, ktorý vedie vzájomnú bilanciu 11:9.

Trump si získal divákov

Dvojtisícové publikum v Alexandra Palace poriadne vyburcovalo aj Trumpa. Ten si po triumfe nad Wilsonom do mikrofónu schuti zakričal: "Come on baby!"

A publikom hlasno reagovalo. Trump je po vypadnutí Ronnieho O'Sullivana novým obľúbencom londýnskych fanúšikov.

"Tento rok je tu iná energia, je to výnimočný turnaj. Sme v bubline, ale počas zápasov sme obklopení sedadlami a to nás núti hrať dobre.

Ak ste nikdy neboli na snookri, je to skvelé miesto, na ktorom môžete začať," pochválil skvelú atmosféru Trump, cituje ho wst.tv.

Vlani na podujatí štartovať nemohol, keďže mal pozitívny test na koronavírus. V tomto roku útočí na titul. Vo štvrťfinále predvádzal skvelú hru aj napriek tomu, že sa mu nepodaril ani jeden stobodový nábeh.

Za stavu 2:1 Wilsonovi zobral takmer stratený frejm - prehrával už 13:54. Nakoniec sa ukázalo, že išlo o najväčší zlom zápasu.

"Na začiatku to bolo náročné. Kyren v úvode neurobil príliš veľa chýb, len sa nedostal cez čiaru. Všetko mohlo vyzerať inak," povedal Trump, ktorý si prial za súpera v semifinále Selbyho.

Skvelá reklama na snooker, ako nazval možný súboj so Selbym, však nebude. Napriek tomu ho čaká náročná úloha, keďže Hawkins je veľmi odhodlaný. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Austrálčan Neil Robertson a Walesan Mark Williams.

Masters 2022 - štvrťfinále

Neil Robertson (Aus.-5) - Ronnie O'Sullivan (Ang.-4) 6:4

Mark Williams (Wal.-9) - John Higgins (Škót.-8) 6:5

Judd Trump (Ang.-3) - Kyren Wilson (Ang.-6) 6:1

Barry Hawkins (Ang.-11) - Mark Selby (Ang.-2) 6:1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Snooker»Trump sa odviazal ako na futbale. Sklamaný Selby: Môj výkon bol úbohý