Slovenský nohejbalista Stupák triumfoval v Bazileji

Ladislav Stupák (vľavo) sa tešil z prestížneho prvenstva.
Ladislav Stupák (vľavo) sa tešil z prestížneho prvenstva. (Autor: Bohuš Matia)
Sportnet|9. nov 2019 o 00:00

Vo finále si hladko poradil s Rumunom.

Ladislav Stupák na turnaji v Bazileji: fotogaléria

8.11.2019

KOŠICE. Slovenský nohejbalista Ladislav Stupák zvíťazil na 2. ročníku medzinárodného turnaja Esther Jordi Trophy 2019 v nohejbale - footballtennise singlistov a singlistiek vo švajčiarskom Bazileji.

Tento košický odchovanec a aktuálny hráč českej Extraligy v mužstve NK Climax Vsetín (pod patronátom federácie UNIF) prijal ponuku Slovenskej únie nohejbalu SUN Footballtennis Slovakia (pod patronátom FIFTA) a po trojročnom pôste bez zlata z MS a ME sa Slovensko ocitlo opäť na pozlátenom vrchole medzinárodného nohejbalu.

Aspoň v súťaži jednotlivcov.

Ako je známe, pred 10 rokmi sa rozpoltil medzinárodný nohejbal na footballtennis (pod patronátom FIFTA) a futnet (pod patronátom UNIF).

Pre Ladislava Stupáka „padla“ vo futnete pre tento rok už pred mesiacom po semifinálovom vyradení vsetínskych nohejbalistov novými českými majstrami z Avie Čakovice, ale nečakaná footballtennisová ponuka od šéfa Slovenskej únie nohejbalu ho primala opäť vytiahnuť zo skrine športový výstroj a o niekoľko dní si predĺžiť sezónu.

Stupák by rád reprezentoval Slovensko aj na XIV. Majstrovstvách Európy FIFTA 2019 v Szentesi, ale pre hrozbu trestov zo strany Slovenskej nohejbalovej (futnetovej) asociácie SNA je jeho účasť otázna.

Ako dlho ste uvažovali nad možnosťou zahrať si na turnaji v Bazileji?

„Do konca roka som v pláne už nemal nič, iba oddychovať, relaxovať. Pozvánka na turnaj do Bazileja ma prekvapila, musel som si nechať nejaký čas na rozmyslenie. Predsa len, vedel som, že ma čaká náročná cesta, do Bazileja je to z Košíc 1400 kilometrov a 15 hodín za volantom človeka poriadne vyšťaví. Ale poviem otvorene, tie ´prajzmany´, o ktoré sa na turnaji hralo, boli veľmi lákavé. Rozmýšľal som dosť dlho, ale napokon som privolil.“

O konkurencii v Bazileji ste mali len strohé informácie, a navyše so súpermi, ktorí vás tam čakali, sa prakticky vôbec nestretávate...

„Niektorých z nich som síce poznal, ale bolo to už dávno, čo som ich videl hrať predtým, než sa naše a medzinárodné federácie rozdelili, takže som nevedel, či sa tí chlapci zlepšili alebo nie. No bez ohľadu na to, aká bude konkurencia, veril som si, že získam prvé miesto.“

Viera vo víťazstvo bola oprávnená, turnajom ste prešli bez zaváhania, dokonca bez straty setu. Iba s Rumunom Norbertom Varom v semifinále ste ´trochu viac´ prepotili tričko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Slovenský nohejbalista Stupák triumfoval v Bazileji