Slovenský cyklista Polc je držiteľom Guinnessovho rekordu

Filip Polc.
Filip Polc. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. máj 2012 o 17:34

Polc preletel náročnú trať so skokmi, stovkami schodov a skokov za 4 minúty 26 sekúnd, so sekundovým náskokom pred Kolumbijčanom Marcelom Gutiérrezom.

BOGOTA. Slovenský horský cyklista Filip Polc opäť potvrdil dominanciu v mestských zjazdoch, keď zvíťazil na podujatí Red Bull Devotos de Monserrate v kolumbijskej Bogote.

Na 2,2 kilometrovej trati, ktorá bola dvojnásobne zapísaná do Guinessovej knihy rekordov, prekonal 1034 schodov a časom 4:26 minúty zvíťazil. Stal sa tak držiteľom Guinessovho rekordu za najrýchlejšiu jazdu na schodoch.

Upršané kolumbijské ráno 11. mája prinieslo slovenskému horskému cyklistovi veľký úspech. V konkurencii 30-tich elitných bikerov zvíťazil v mestskom zjazde Red Bull Devotos de Monserrate (ctitelia Moserratu), so štartom na mystickom kopci Monserrate, ktorý sa týči v nadmorskej výške 3152 m nad hlavným mestom Bogota.

Polc preletel náročnú trať so skokmi, stovkami schodov a skokov za 4 minúty 26 sekúnd, so sekundovým náskokom pred Kolumbijčanom Marcelom Gutiérrezom, na treťom mieste prišiel do cieľa Alejandro Paz z Peru.

Polc po triumfe v Bogote žiaril spokojnosťou. "Kolumbia je perfektné miesto pre ľudí, ktorí chcú byť profesionálni horskí cyklisti. ieto preteky boli nesmierne dôležité pre tunajšiu scénu a konkurencia bola nesmierne vyrovnaná. Myslel som si, že budem mať závrate z nadmorskej výšky, ale na moje počudovanie to nebolo až také zlé. Trať bola naozaj veľmi dlhá so šlapavým úsekom a miliónom schodov pod kolesami. Ruky som mal v kŕčoch a jazyk až na reťazi, ale jazdu som si dokonale vychutnal a som naozaj šťastný z prekonania trate, prekážok a víťazstva," sprostredkovala pre TASR slová Polca Andrea Zererová z Red Bull Communications.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Slovenský cyklista Polc je držiteľom Guinnessovho rekordu