Slovenky si na MS poradili s USA, Lopušanová sa blysla štyrmi bodmi

Slovenské reprezentantky na MS junioriek v hokejbale 2023.
Slovenské reprezentantky na MS junioriek v hokejbale 2023. (Autor: Facebook Hokejbal.sk)
Sportnet|5. júl 2023 o 13:53

Slovenské hokejbalistky v semifinále vyzvú domáce Česko.

MS junioriek v hokejbale 2023 - Liberec (Česko)

Slovensko U21 - USA U21 (4:0, 1:0, 1:1)

Góly: 4. Mateičková (Lopušanová), 6. Taricsová (Čillíková), 9. Lopušanová (Mandelíková), 14. Mateičková (Štrbáková, Lopušanová), 19. Taricsová (Štrbáková, Lopušanová), 32. Hambálková (Pavlíková) - 43. Schubmehlová (Slovenskyová)

Rozhodovali: Martina Zedníková, Meghan MacTavishová. Vylúčené: 3:6, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0

Strely na bránku: 31:19

Slovensko U21: Sumegová - Štrbáková (C), Amrichová, Nemčeková, Macková, Čillíková, Hambálková, Čorňáková, Cvejnová - Lopušanová (A), Mandelíková, Mateičková - Debnárová, Martincová, Nilabovičová - Klimantová (A), Hambálková, Pavlíková - Golská, Taricsová, Klapicová - Senková, Rybárová

USA U21: Busillová (Bergeronová) - Walshová (A), Cavistonová, Tedescová (C), Seymourová, O'Meliaová, Biagettiová (A), Bishová - Powellová, Grayová, Cunninghamová - Catanzaritiová, Simpsonová, Hucicová - Schubmehlová, Pushkarová, Slovenska - Gajorová

LIBEREC. Slovenské reprezentantky do 21 rokov uspeli vo svojom poslednom dueli v základnej časti na MS junioriek v hokejbale 2023, keď zdolali USA jasne 6:1.

Slovenky predtým podľahli Kanaďankám (1:5) aj domácim Češkám (1:3), ale zvíťazili nad Veľkou Britániou vysoko 18:0.

V skupine tak obsadili 3. miesto a v semifinále narazia opäť na Češky. Zápas je na programe už v stredu o 18.30 h.

V dueli proti Američankám Slovenky udávali tempo od začiatku a rozhodli už v prvej tretine, v ktorej strelili štyri góly. Po jednom zásahu pridali aj v druhej a tretej tretine.

Výraznú mieru na úspechu mala aj Nela Lopušanová, ktorá sa blysla štyrmi bodmi. K jednému gólu pridala aj tri asistencie. Dvoma presnými zásahmi sa prezentovali Alexandra Mateičková a Kristína Taricsová.

VIDEO: Reakcia Niny Štrbákovej

Na šampionáte v Liberci sa darí aj slovenským reprezentantom do 18 rokov, ktorí ovládli základnú časť a v semifinále v stredu o 16.00 h narazia na Kanadu.

Minulý týždeň boli na programe aj ďalšie kategórie, slovenské výbery do 23 aj do 20 rokov získali strieborné medaily a tím do 16 rokov neuspel v súboji o bronz. Reprezentácia do 14 rokov zasa uspela v miniturnaji, v ktorom vyhrala všetky tri stretnutia.

Tabuľka MS junioriek v hokejbale 2023 (U21)

(Autor: liberec2023.cz)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hokejbal»Slovenky si na MS poradili s USA, Lopušanová sa blysla štyrmi bodmi