Slovákom sa osemfinále vzdialilo, na ME prehrali už tretí zápas

Slovenský volejbalista Filip Palgut.
Slovenský volejbalista Filip Palgut. (Autor: Slovenská volejbalová federácia/ facebook)
Sportnet, TASR|8. sep 2021 o 18:18 (aktualizované 8. sep 2021 o 19:00)

Slovenskí volejbalisti nestačili na Chorvátsko.

ME vo volejbale 2021

Slovensko - Chorvátsko 1:3 (25, -19, -19, -29)

Rozhodovali: Ovuka (Bosna a Herc.), Asipčyk (Biel.).

Slovensko: Kriško 17, Ondrovič 3, Michalovič 13, Paták 16, Krajčovič 11, F. Palgut 0, libero Ľ. Nemec (Mačuha 2, Gavenda 11). Tréner: M. Kardoš.

Chorvátsko: Dukič 2, Andrič 24, Sedlaček 18, Nikačevič 11, Žukovski 2, Šestan 21, liberá Šarčevič a Pervan (Mitrašinovič 2, Zeljkovič 0, Bakonji 0). Tréner: E. Zanini.

TALLINN. Slovenskí reprezentanti nezvládli svoj štvrtý zápas na ME vo volejbale 2021. S Chorvátskom síce získali dramatický prvý set, ale ďalšie tri prehrali. Vo štvrtom sete odvrátili päť mečbalov, ale napokon to nestačilo. 

S bilanciou jedna výhra a tri prehry majú na konte tri body a v tabuľke figurujú na nepostupovom piatom mieste. Zverenci Mareka Kardoša ukončia súboje v základnej D-skupine vo štvrtok, keď o 16:00 h nastúpia proti Nemcom. 

Do osemfinále postúpia z každej zo štyroch skupín najlepší štyria. Slováci potrebujú na postup zvíťaziť vo štvrtkovom zápase a zároveň sa spoliehať, že olympijskí víťazi Francúzi v stredajšom večernom dueli zdolajú Lotyšsko. 

Priebeh zápasu Slovensko - Chorvátsko na ME vo volejbale 2021

Slováci sa v prvom sete ujali vedenia po prvý raz po smeči Patáka 3:2. V ďalšom priebehu sa body prelievali na obe strany a skóre bolo vyrovnané. 

Potom slovenskí volejbalisti potiahli bodovú šnúru a za stavu 17:12 si vzal tréner Chorvátov Zanini oddychový čas. Jeho zverenci vyrovnali, no koncovka patrila Slovákom. Súpera zdolali pomerom 27:25. 

V druhom sete viedli Slováci 2:0, no potom sa ich súperi vzchopili a šnúrou štyroch bodov otočili skóre. Tréner Kardoš si vzal za stavu 12:16 oddychový čas, no rozbehnutí Chorváti získali set v pomere 25:19.

V treťom sete mali lepší úvod Zaniniho zverenci, viedli 7:2 a na tejto vlne sa viezli prakticky celý set. Slovákom sa nedarilo v obrane, podobne ako dovtedy kazili množstvo podaní a v treťom sete tiež získali len 19 bodov.

Štvrtý set bol dramatický od začiatku až do konca. Vyrovnaný boj vyvrcholil v koncovke, Slováci odvrátili päť mečbalov súpera a za stavu 29:28 mali aj setbal. V dôležitom momente ale Kriško poslal podanie do siete. 

Potom prišiel na podanie s chuťou hrajúci Andrič. Vďaka jeho esu mali Chorváti ďalší mečbal, ktorý po ďalšom dobrom servise zužitkoval blokujúci Nikačevič. 

Hlasy po zápase:

Marek Kardoš, tréner SR: "Mrzí ma to. Nemali sme kvalitný servis, urobili sme málo es, kazili sme ľahké podania, kedy to nebolo treba. Súper mal naopak dobrý servis, my sme mali horší príjem. Napriek tomu sme hrali dobre v útoku, ale nezatvárali sme čiaru, chýbala nám disciplína v obrane. Jednoducho sme nemali svoj deň. Uvidíme v akej zostave hrajú Nemci, ale my musíme hrať oveľa lepšie ako dnes."

Šimon Krajčovič hráč SR: "Sme sklamaní, zápas sme nezvládli. Chorváti hrali bez tlaku, my sme ho naopak nezvládli. Ale šanca stále žije."

Filip Palgut, hráč SR: "Rozhodujúce bolo, že sme si nevedeli poradiť s podaním a útokom súpera. A neubránili sme krajných hráčov. Robili veľa bodov aj z negatívneho príjmu a to nás dosť ubíjalo."

Skupina D

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Slovákom sa osemfinále vzdialilo, na ME prehrali už tretí zápas