Slovenské trio sa predstaví v Riu v hlavnej súťaži

Eva Ódorová zatiaľ ako jediná zástupkyňa slovenského stolného tenisu pozná svoju súperku na OH.
Eva Ódorová zatiaľ ako jediná zástupkyňa slovenského stolného tenisu pozná svoju súperku na OH. (Autor: TASR)
TASR|4. aug 2016 o 07:10

Z trojice reprezentantov pozná súperku zatiaľ len Eva Ódorová.

RIO DE JANEIRO. Kompletné trio slovenských stolnotenisových olympionikov sa v Riu predstaví v hlavnej súťaži. Sobotňajšiu súperku však pozná len veteránka Eva Ódorová. O 12. hodine (17.00 SELČ) sa stretne s Američankou Wu Yue.

Tridsaťšesťročná bývalá dlhoročná slovenská jednotka je v singlovom svetovom rebríčku momentálne na 88. priečke.

Má viac skúseností

Jej o desať rokov mladšia rivalka je na 146. pozícií a bez skúseností s vrcholnými podujatiami typu olympijské hry alebo majstrovstvá sveta.

Jeden zo zápasov súperky Evy Ódorovej.

Ódorová štartovala na ôsmich šampionátoch a v roku 2008 aj na olympiáde. V prípade postupu by narazila ešte v ten večer o 21.15 hod. (v nedeľu o 02.15 SELČ) na Švédku Matildu Ekholmovú, v Riu nasadenú ako číslo 29.

Barbora Balážová - dvadsaťštyriročná svetová 69-ka - bude hrať v sobotu o 15.15 hod. (20.15 SELČ) proti víťazke z kvalifikačnej dvojice Heba Allejiová (Sýria) - Offiong Edemová (Nig.). V druhom kole by sa v nedeľu o 9.00 hod. (14.00 SELČ) stretla so Švédkou Li Fen, nasadenou na pozícii 25.

Môže hrať aj so súperom z Vanuatu

Slovenský účastník v mužskej dvojhre Wang Jang (51. v rekningu ITTF) si počká na súpera z dvojice Marcos Madrid (Mex.) - Yoshou Shing (Vanuatu).

Jeho zápas je na programe o 19.45 hod, teda na Slovensku už 45 minút po polnoci na nedeľu. Ak by uspel, v druhom kole by narazil na 27. nasadeného Nigérijčana Quadriho Arunu o 10.30 hod. (15.30 SELČ).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Slovenské trio sa predstaví v Riu v hlavnej súťaži