Slovenské hokejistky čaká domáca kvalifikácia do Soči

Hokejistky Slovenska si vyskúšali zimný štadión v Poprade v decembri 2012, vyhrali Turnaj štyroch krajín. V dňoch 7. - 10. februára budú mať výhodu domáceho prostredia v olympijskej kvalifikácii.
Hokejistky Slovenska si vyskúšali zimný štadión v Poprade v decembri 2012, vyhrali Turnaj štyroch krajín. V dňoch 7. - 10. februára budú mať výhodu domáceho prostredia v olympijskej kvalifikácii. (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|21. jan 2013 o 18:40

Jana Budajová s Nicol Čupkovou neprídu na olympijskú kvalifikáciu do Popradu.

BRATISLAVA. Hokejistky Slovenska sa z kvalifikácie v nemeckom Füssene prebojovali na olympijský turnaj vo Vancouvri 2010 a po štyroch rokoch by túto cestu chceli zopakovať.

V C-­skupine s Dánskom, Japonskom a Nórskom majú teraz výhodu domáceho prostredia. Víťaz kvalifikácie v Poprade (7. - 10. februára) postúpi na olympiádu v Soči 2014.

„Rozdiel je v tom, že kým do Nemecka sme išli ako outsider zo sedemnásteho miesta svetového rebríčka a prvenstvom v skupine sme prekvapili, teraz je Slovensko v renkingu siedme a dievčatá už cítia tlak,“ porovnával tréner Miroslav Karafiát.

Zostal trochu zaskočený, keď sa mu z 23-člennej nominácie ospravedlnili brankárka Jana Budajová aj útočníčka Nicol Čupková. Obidve sú legionárky v ruskom klube Agidel Ufa.

„Poslali list, že sa vzdávajú reprezentácie z osobných dôvodov,“ vysvetľoval. „Nepátral som, aký mali dôvod. Musíme sa s tým vyrovnať.“

V nominácii ich nahradili Monika Kvaková s Nikolou Gapovou.

Trinásť hráčok z tohto kádra už zažilo olympijskú atmosféru vo Vancouvri a tréner dúfa, že je to najlepšia motivácia pre celý tím.

Oporami kolektívu sú brankárka Tomčíková, obrankyne Karafiátová, Kežmarská, Matejová, útočníčky Kapustová, Džurňáková, Veličková, Herychová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenské hokejistky čaká domáca kvalifikácia do Soči