Slovenká daviscupová reprezentácia bude hrať proti Talianom v Cagliari

SITA|13. jan 2009 o 16:35

Zápas Taliansko - Slovensko I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2009 sa v marca uskutoční na Sardínii.

RÍM. Zápas Taliansko - Slovensko v 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2009 tenisových reprezentačných tímov mužov sa 6. - 8. marca uskutoční v Cagliari na Sardínii v areáli miestneho klubu ASD. Na svojej oficiálnej internetovej stránke to - v súlade s decembrovými predbežnými informáciami - oznámila Talianska tenisová federácia (FIT).

Hostitelia majú v Cagliari v "šalátovej mise" bilanciu 4 víťazstvá a 0 prehier. Postupne zdolali Maďarov (1968 - 5:0), Čiľanov (1985 - 3:1), Švédov (1990 - 3:2) a Gruzíncov (2004 - 3:2).

Jednotlivé dejiská po schvaľovacej procedúre ešte nezverejnila organizujúca Medzinárodná tenisová federácia (ITF) a zatiaľ nie je okrem miesta konania potvrdený ani zvolený povrch, s maximálnou pravdepodobnosťou však pôjde o antuku vonku.

"Budeme mať výhodu domáceho prostredia a z toho vyplýva možnosť vybrať si antuku," citoval kapitána Talianov Corrada Barazzuttiho hneď po septembrovom žrebe Eurosport. Potito Starace, vtedy 76. vo svetovom rebríčku, pre internetovú stránku FIT uviedol: "Priaznivý žreb. Budeme hrať na antuke."

Pôjde o prvé stretnutie týchto krajín v predmetnej súťaži pod hlavičkou ITF. Hostitelia aj po vylúčení Simoneho Bolelliho (38.) z kádra pre septembrovú neúčasť proti Lotyšsku (3:2) disponujú tromi hráčmi z hornej stovky renkingu ATP - Andreasom Seppim (34.), spomenutým Staracem (71.) a Fabiom Fogninim (87.). Slovenskou jednotkou z tenistov, ktorí v roku 2008 hrali v Davis Cupe, je Dominik Hrbatý na 250. pozícii. Vyššie ako 31-ročný Bratislavčan sa nachádza 14 hráčov z Apeninského polostrova.

Víťaz postúpi do septembrového stretnutia o účasť vo svetovej skupine 2010. Zdolaný bude v rovnakom termíne čeliť niekomu z tria Bielorusko, JAR, Macedónsko v zápase o zachovanie si príslušnosti k I. skupine regionálnej zóny. SR by hralo v Bielorusku a malo by výhodu domáceho prostredia v dueloch s JAR i Macedónskom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Slovenká daviscupová reprezentácia bude hrať proti Talianom v Cagliari