Slovanista Putnocký má šarišské korene

Matúš Putnocký. Pozvánka do národiaku ho teší.
Matúš Putnocký. Pozvánka do národiaku ho teší. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|11. okt 2012 o 00:00

Niekedy označenie - hosť – nie je celkom namieste. To je aj prípad Matúša Putnockého.

Niekedy označenie - hosť – nie je celkom namieste. Napríklad Matúš Putnocký sa počas uplynulého vystúpenia na štadióne Tatrana nemohol cítiť celkom ako cudzí, lebo sa narodil v Prešove.

PREŠOV. Je čistokrvným Bardejovčanom. Tamojšia pôrodnica bola vtedy mimo prevádzky, tak si jeho mamka odskočila do prešovskej preto, aby súčasného brankára Slovana priviedla na svet.

V sobotu počul povzbudzovanie aj na svoju adresu, na rozdiel od väčšiny spoluhráčov mal v hľadisku pár kamarátov a rodinných príslušníkov.

„Bola to šanca pozhovárať sa blízkymi, ktorí mi držia palce a svokra sa dokonca za mňa stále modlí. Najčastejšie na mojich vystúpeniach je ocino, ten cestuje neraz aj do Bratislavy,“ uviedol gólman, ktorý začínal s futbalom v Bardejove, potom zamieril do Ličartoviec a odtiaľ do Košíc.

Urastený ochranca svätyne belasých bol oporou lídra, hoci aj jemu bolo úzko v momente, keď rozhodca v druhom polčase nejasne ukázal rukou tak, že sa to dalo vysvetliť aj ako nariadenie penalty proti hosťom. Domáci sa tešili, hostia protestovali, napokon bol z toho odkop od brány belasých.

„V žiadnom prípade to na pokutový kop zákrok nebol, tak preto sme boli podráždení,“ vysvetlil sporný moment zo svojho pohľadu ochranca svätyne. Poznamenal, že hostia si prišli po tri body, takže jeden ich nepotešil.

„Našťastie ale domáci svoje šance nezúročili,“ uviedol borec, ktorý k Dunaju zamieril pred tromi rokmi, čo vyvolalo tiež nemalý šum v Košiciach. „Už je to za nami, škoda sa k tomu vracať,“ pousmial sa.

Na margo ambícií a situácie v tábore lídra dodal, že je tam väčší stres, ako zažil predtým. „V Slovane sa hrá o najvyššie priečky, hráči sú stále pod tlakom. V Košiciach sme nemali čo stratiť, bolo to jednoduchšie. Neľutujem však zmenu dresu, chcel som sa v kariére posunúť ďalej.“

Na jar mal zdravotné problémy, ale v tomto ročníku je jasnou jednotkou v bráne slovanistov.

Na Bardejov nezabúda

Hoci je od Bardejova niekoľko stoviek kilometrov, pozorne sleduje účinkovanie tunajšieho tímu v II. lige.

„Poznám viacerých - Palšu, Kicu, Zápotokovcov. Sem–tam si zavoláme, som rád, že sa dostali do republikovej súťaže a ide im to. A či si ešte raz doma zachytám? Ktovie, nikdy nehovor nikdy a nevylučujem ani to, že možno niekedy budem aj súperom Bardejovčanov v najvyššej súťaži,“ prezradil reprezentant.

Tréneri Griga s Hippom ho nominovali na blížiaci sa dvojzápas s Lotyšskom a Gréckom v rámci kvalifikácie o postup na MS.

Naposledy dostal pozvánku vlani na duely s Írskom a Arménskom, hoci stále čaká na svoj debut v štátnom tíme.. Síce vie, že pri Kuciakovi a Pernišovi jeho šanca chytať je minimálna, ale i tak to cíti ako prejav dôvery za výkony, ktoré podáva.

„Dôležité je byť v mančafte, nasiaknuť atmosférou, nazbierať každú skúsenosť. Pre Slovensko to budú náročné vystúpenia a veľmi dôležité v celom kvalifikačnom cykle. Treba – ak si chceme zachovať nádej na postup - naplno bodovať,“ dodal 27-ročný Matúš Putnocký.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Slovanista Putnocký má šarišské korene