Slovan vyhral v Podoľsku 2:1 po nájazdoch

(Autor: Ilustračné - SITA)
Sportnet|26. jan 2014 o 14:04

Slovan získal v Podoľsku dva body vďaka výhre po samostatných nájazdoch. Rozhodujúci nájazd premenil Šatan.

  • Slovan po výhre v Podoľsku po nájazdoch stráca na postup do play-off 10 bodov.
  • V samostatných nájazdoch sa Slovanu darilo, premenil všetky tri nájazdy. Rozhodujúci nájazd premenil Šatan.
  • Pred olympiádou odohrá Slovan ešte jeden zápas, v utorok na ľade Dinama Moskva.

BRATISLAVA. Hráči Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľňajšom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) na ľade tímu Viťaz Podoľsk 2:1 po samostatných nájazdoch a stále živia aspoň matematickú nádej na postup do play-off.

Pre zverencov trénera Rostislava Čadu to bolo druhé víťazstvo v rade na aktuálnom tripe po štadiónoch súperov, v piatok Slovan triumfoval 3:2 v Nižnom Novgorode.

V prvej tretine boli aktívnejší domáci hokejisti, ale brankára Janusa neprekonali. V polovici druhej časti hráči Slovana úspešne ubránili dve oslabenia a vzápätí sa dostali do vedenia zásluhou dorážky Martina Bakoša.

Domáci vyrovnali v 45. min presným zásahom Ivana Ivanova, ktorý musel odobriť videorozhodca. Do konca riadneho hracieho času ani predĺženia už gól nepadol. Víťazný samostatný nájazd zaznamenal Šatan, v lotérii sa presadili aj Milan Bartovič a Martin Štajnoch.

Slovan má po nedeli 62 bodov, na posledné (ôsme) mužstvo tabuľky Západnej konferencie postupujúce do play-off Lokomotiv Jaroslavľ má desaťbodové manko.

Do konca základnej časti KHL odohrajú Bratislavčania ešte päť duelov, najbližšie sa predstavia v utorok od 16.30 h SEČ na ľade obhajcu Gagarinovho pohára Dinama Moskva.

Víťaz Podoľsk - Slovan Bratislava 1:2 po predĺžení a samostatných nájazdoch (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)

Góly: 46. Ivanov (Kokšarov, Koroľov) - 35. Bakoš (Šťastný, Brejčák), rozh. nájazd: Šatan

Rozhodcovia: Komarov, Bondar Deďuľa, Metalnikov, vylúčení: 2:4, presilovky a oslabenia: 0:0, 4600 divákov.

Viťaz Podoľsk: Backlund Porseland, Berďukov, Selezňov, Golovkov, Rozin, Mezei, Korovkin, Kudinov Soloduchin, Cibák, Šitikov Afinogenov, Ziazov, Makejev Koroľov, Kousal, Ivanov Vasiliev, Šackij, Kokšarov

Slovan Bratislava: Janus - Štajnoch, Škoula, Sigalet, Mihálik, Mojžíš, Brejčák - Šatan, Radivojevič, Hudáček - Miklík, J. Mikúš, Bartovič - Kukumberg, Bližňák, Ölvecký - T. Mikúš, Šťastný, Bakoš

Rostislav Čada (tréner Slovana, zdroj: hcslovan.sk): "V prvej tretine sme nemali dostatočný pohyb, čo bol dôsledok dvoch predošlých náročných zápasov. Napriek tomu sa nám podarilo odolať tlaku domácich bojovnosťou a správnou hernou disciplínou. V druhej tretine sme vyrovnali hru a výsledkom bol vedúci gól. Rezultát sme mohli udržať, no domácim sa podarilo vo vyrovnanej tretej tretine poslať zápas do predĺženia. Boli sme však presvedčiví v trestných strieľaniach, a preto si odvážame dva body."

Miroslav Šatan, autor víťazného nájazdu: "V prvej tretine sme nehrali dobre, v zápase nás udržal hlavne Jaro Janus. Naopak, v tretej tretine sa to z našej strany postupne zlepšovalo, mali sme tam veľa šancí, ak by sme niektorú z nich premenili, mohli sme pohodlne získať aj všetky tri body. Nakoniec môžeme byť radi, že sme brali ten jeden extra bod po samostatných nájazdoch. Pri nájazdoch som si všimol, že ich brankár zostáva v bránkovisku, a tak som sa rozhodol strieľať. Hľadal som voľné miesto a som rád, že som ho našiel."

Jaroslav Janus, brankár Slovana: "Dôležité dnes bolo, že sme prežili prvú tretinu a napriek ich veľkému tlaku neinkasovali. Potom sme hru trochu vyrovnali, vytvorili si nejaké šance a dali sme jeden gól. Hrali sme zodpovedný obranný hokej, dodržiavali sme dôsledne pokyny trénera a snažili sa ich zachytávať už v strednom pásme. Možno to z pohľadu diváka nebolo príliš atraktívne, ale dôležité je, že sme opäť vyhrali. V KHL je doslova každý bod dobrý a dvojnásobne to platí o bodoch vonku. Som rád, že sa nám aspoň v závere začalo trochu dariť aj na súperovom ľade."

Martin Bakoš, autor jediného gólu Slovana v riadnom hracom čase: "Dnes sme nezačali tak, ako sme si predstavovali. Prvá tretina bola dosť ťažká, chvalabohu, že sme v nej nedostali gól. Po prvej prestávke sme predsa len začali trochu viac tlačiť a vytvárať si šance. Po jednej z nich padol aj ten môj gól, keď som dobrú strelu Jana Brejčáka v podstate dorážal do prázdnej bránky. Škoda toho vyrovnávajúceho gólu, mali sme na to, aby sme to udržali. V nájazdoch sme ich potom už rozstrieľali, vlastne čo strela, to gól."


Online prenos:

1:3 Štajnoch nájazd premenil, je rozhodnuté.

1:2 Šitikov nájazd nepremenil.

1:2 Šatan nájazd premenil.

1:1 Koroľov nájazd premenil.

0:1 Bartovič nájazd premenil.

16:20 Predĺženie sa skončilo, nasledujú nájazdy.

16:12 Začalo sa predĺženie.

16:10 Skončila sa tretia tretina.

60. minúta: V závere si vzal tréner domácich timeout, bude sa predlžovať.

54. minúta: Ani túto presilovku Slovan nevyužil.

52. minúta: Slovan bude hrať druhú prsilovku, za držanie dostal trest Rozin.

49. minúta: Olvecký dostal trest za podrazenie.

46. minúta: Slovan presilovku nevyužil, po jej skončení dostal Janus gól, strelcom je Ivanov.

42. minúta: Slovan bude hrať prvú presilovku v zápase.

15:36 Začala sa tretia tretina.

15:19 Skončila sa druhá tretina.

35. minúta: Minútu po tom, ako dohral Slovan druhé oslabenie v rade, skóroval Bakoš.

32. minúta: Na trestnú lavicu ide ďalší hráč Slovana, Bližnák dostal dve minúty za podrazenie.

30. minúta: Kukumberg ide na trestnú lavicu, za podrazenie dostal dve minúty.

27. minúta: Škoula svoju šncu nepremenil, stav je stále 0:0.

14:49 Začala sa druhá tretina.

14:32 Skončila sa prvá tretina.

20.minúta: Domáci prestrieľali Slovan 11:3 v prvej tretine.

12.minúta: Slovan mal po Brejčákovej strele šancu, brankár domácich strelu chytil.

5.minúta: Hostia sa ubránili, Podoľsk mal viacero šancí počas presilovky.

3.minúta: Brejčák ide za narazenie na dve minúty na trestnú lavicu.

14:02 Zápas sa začal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan vyhral v Podoľsku 2:1 po nájazdoch